Valmieras Ziņas

Kā Valmieras novada izglītības iestādēs notiks skolēnu testēšana

Lasīšanas laiks: 2 min

Šogad, uzsākot jauno mācību gadu, skolēniem mācības klātienē varēs notikt uzrādot sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai apliecinājumu par Covid-19 negatīvu testa rezultātu, ko paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoti grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Marija Melngārša.

Lai ar septembra mēnesi varētu nodrošināt izglītības procesa sākšanos skolās, skolēniem sākotnējie testi būs jānodod līdz 30. augustam. Testēšanu apmaksā no valsts budžeta līdzekļiem un tā notiek sadarbībā ar laboratorijām.

Video pamācība, kā vienkārši un pareizi veikt testu.

Jau šobrīd Valmieras novada izglītības iestādes informē vecākus par to, kad notiks testu saņemšana un nodošana. Vecākus aicina informāciju pārbaudīt e-klases e-pastā vai pie skolēnu klases audzinātājiem, kā arī rakstiski sniegt piekrišanu par bērna testēšanu un personas datu apstrādi izglītības iestādē.

Ierodoties izglītības iestādē, skolēnam būs jāuzrāda papīra vai digitālā formā (elektroniskā veidā viedierīcē) Covid-19 testa negatīvais rezultāts vai sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Skolēni, kuriem ir sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, tā darbības laikā Covid-19 tests nav jāveic.

Katrā Valmieras novada izglītības iestādē par skolēnu testēšanu atbildīgā amatpersona pārbaudīs informāciju par skolēna iespējām piedalīties mācību procesā klātienē.

Ar izglītības iestādē veikto testu tā derīguma laikā skolēns varēs piedalīties klātienē interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmās un darba ar jaunatni aktivitātēs arī citās izglītības iestādēs.

Ja skolēns testēšanu neveic, tad izglītības apguvi klātienē nevarēs uzsākt. Vecākiem, kuri atsakās veikt bērnu testēšanu, ir nepieciešams iesniegt iesniegumu skolas direktoram, lai pamatizglītības ieguvi no 1. līdz 8. klasei bērnam nodrošinātu ģimenē. Vienlaikus svarīgi atcerēties, ka izglītība ģimenē nav attālinātās mācības – par mācību procesu un tā rezultātiem atbildību uzņemas paši vecāki, skolai sniedzot metodisko atbalstu un vienojoties par iegūto zināšanu pārbaudi.

Katra Izglītības iestāde regulāri informēs par masku lietošanu un higiēnas prasību ievērošanu, jo izglītības iestādes vadītājs, izvērtējot epidemioloģisko situāciju, var pieņemt pamatotu lēmumu par mutes un deguna aizsega lietošanu visiem izglītojamiem.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Mežs un lauks" aicina darbā MEHATRONIĶI Darba pienākumi: Veikt elektronisko iekārtu projektēšanu un izbūvi Izstrādāt un testēt iekārtas un to daļas Sniegt tehnisku palīdzību ražošanas iekārtu elektronisko sistēmu lietošanā Veikt ražošanas iekārtu elektrotehniskos un hidraulikas remonta darbus, iekārtu apskates, profilaktiskās pārbaudes un mērījumus Veikt iekārtu remontus izbraukumos pie klientiem Piedalīties iekārtu montāžas un uzstādīšanas darbos Prasības pretendentiem: Profesionālā vai augstākā izglītība elektronikas specialitātē Precizitāte, godīgums, mērķtiecība, augsta atbildības sajūta, iniciatīva Spēja komunicēt ar klientiem un komandu Pieredzi elektronikā uzskatīsim kā priekšrocību B kategorijas autovadītāja apliecība Labas datorlietotāja prasmes Svešvalodu zināšanas (angļu) Mēs piedāvājam: Dinamisku un interesantu darbu augošā uzņēmumā Saliedētu un kompetentu darba kolektīvu Sociālās garantijas un motivējošu atalgojuma sistēmu atbilstoši darba rezultātiem Apmācības Pretendentiem pieteikties zvanot 25666615 Profesija: MEHATRONIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-15 Darba sākšanas datums: 2024-05-15 Kontaktpersona: Ģirts Luste Izglītības līmenis: 1.līmeņa profesionālā augstākā izglītība

Mūsu partneri