Valmieras Ziņas

Nedēļas nogalē ugunsdzēsējiem glābējiem izsaukumi uz Strenču un Burtnieku novadu

Lasīšanas laiks: 2 min

Aizvadītajās diennaktīs laika posmā no 21.maija plkst. 6.30 līdz 24.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigāde saņēma 12 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem, bet vēl divi bija maldinājumi, portālu “Valmieras Ziņas” informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Sandra Vējiņa.

Piektdien plkst. 13.47 tika saņemts izsaukums uz Strenču novada Sedu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega starpstāvu pārsegums 0.5m2 platībā.  No ēkas tika evakuēti 5 cilvēki. Plkst 15.04 darbi notikuma vietā tika pabeigti. Mājoklī dūmu detektora brīdinošo signālu ugunsdzēsēji glābēji nesaklausīja.

Sestdien plkst. 22.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Strenču novada Sedu, kur daudzdzīvokļu mājā trešā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens 0,2m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika evakuēts viens cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji piedegušo ēdienu iznesa no ēkas laukā, kā arī veica telpu vēdināšanu. Plkst. 23.13 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos ir jāuzstāda dūmu detektori, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par mājoklī izveidojušos sadūmojumu. Nereti tieši kaimiņi sadzird dūmu detektora signālu un zvana uz 112. Šāda savlaicīga reakcija ļauj izglābt dzīvības un samazināt ugunsgrēka platību un tādējādi arī tā radītos zaudējumus.

Svētdien plkst. 11.09 tika saņemts izsaukums uz Burtnieku novada Valmieras pagastu, kur dega vieglās automašīnas dzinējs 1m2 platībā. Plkst. 11.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Salacgrīvas novada Salacgrīvas pagastu, kur dega pirts sienas un griestu pārsegums 8m2 platībā. Plkst. 22.47 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Valkas novada Ērģemes pagastā, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega sodrēji 0,5m2 platībā, kā arī Burtnieku novada Matīšu pagastā, kur uz ceļa braucamās daļas bija uzkritis koks (ugunsdzēsēji glābēji koku sazāģēja un ceļa braucamo daļu atbrīvoja).

Aizvadītajās trīs diennaktīs visā Latvijā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 131 izsaukumu – 45 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 63 uz glābšanas darbiem, bet 23 izsaukumi bija maldinājumi., 18 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri