Valmieras Ziņas

Vidzemē šogad konkursam “FIZMIX Eksperiments” visaktīvāk pieteikušās Valmieras skolas

Lasīšanas laiks: 2 min

Šogad erudīcijas konkursam “FIZMIX Eksperiments” kopumā pieteikusies 131 komanda. Vidzemi konkursā pārstāves 55 skolēni un viņu skolotāji no Valmieras, Valkas, Ērgļiem, Madonas, Cēsīm, Apes un Līgatnes.  No 1. līdz 29. martam konkursa dalībniekiem atlases neklātienes kārtā būs jāveic uzdevumi par zaļās fizikas tematiku un jākrāj punkti, lai iekļūtu konkursa pusfinālā un vēlāk arī finālā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja konkursa rīkotāji.

Neskatoties uz Covid-19 laikā notiekošo attālināto mācību procesu, šogad konkursā “FIZMIX Eksperiments” par uzvaru sacenšas 655 8. un 9. klašu skolēni no 97 Latvijas skolām. Konkursā Vidzemi pārstāves 11 komandas, kurās ir 55 skolēni un viņu skolotāji. Visaktīvāk pieteikušās Valmieras skolas – konkursā piedalās Valmieras Valsts ģimnāzija, Valmieras 2. vidusskola un Valmieras Pārgaujas ģimnāzija.

“Lai arī pastāvošie ierobežojumi ietekmējuši gan fizikas mācību stundu, gan konkursa norisi, esam priecīgi un lepni, ka attālinātā formātā ir gatavi darboties 655 skolēni un viņu skolotāji. Ir liels gandarījums zināt, ka mums ir aktīvi un forši jaunieši un viņu skolotāji, kuri, par spīti laikam, ir gatavi pieņemt šādus izaicinājumus. Lai pateiktos pedagogiem par ieguldījumu un spēju motivēt skolēnus piedalīties konkursā, šogad pirmo reizi tiks pasniegta arī “FIZMIX Skolotājs 2021” balva un trīs “Zaļās fizikas Skolotājs” specbalvas,” konkursa rīkotāju vārdā saka erudīcijas konkursa “FIZMIX Eksperiments” projekta vadītāja Danute Kindzule.

No 1. līdz 29. martam konkursa dalībnieki risinās atlases neklātienes kārtas uzdevumus par zaļo fiziku, lai cīnītos par vietu pusfinālā un finālā. Finālā 22. aprīlī par galvenajām balvām sacentīsies septiņas zinošākās komandas – pa vienai no Kurzemes, Zemgales, Vidzemes, Latgales, Rīgas reģiona un Rīgas pilsētas, kā arī papildu komanda ar augstāko punktu skaitu neatkarīgi no reģionālās piederības. Paralēli konkursa finālam tiešsaistē notiks Latvijas Fizikas diena, priecējot zinātkārus bērnus un jauniešus, finālistu skolas biedrus, kā arī ikvienu interesentu ar aizraujošu, izglītojošu un izklaidējošu programmu.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri