Valmieras Ziņas

“Food Union” atver izcilības centru un pārceļ uz Valmieru kausēto sieru “Dzintars” un “Mājas” pankūku ražošanu

Lasīšanas laiks: 3 min

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” ir pabeidzis 2017. gada nogalē aizsākto svaigo piena produktu Izcilības centra izveidi. Rezultātā ir uzbūvēta jauna biezpiena sieriņu rūpnīca, iegādātas jaunas ražošanas iekārtas un modernizēta esošā infrastruktūra. Tas ir viens no pēdējo gadu ievērojamākajiem Latvijas pārtikas nozares investīciju projektiem, kura kopējais apjoms sasniedz 14,6 miljonus eiro. Projekts iecerēts ar mērķi paplašināt jaunu un inovatīvu piena produktu piedāvājumu vietējam un starptautiskajiem tirgiem, informē uzņēmums “Food Union”.

Covid-19 pandēmijas ietekmē projekts noritēja ilgāk, nekā plānots – trīs gadu laikā. Šajā laikā tika veikta virkne tehnoloģisku un darba vides uzlabojumu, jaunu iekārtu uzstādīšana AS “Rīgas piena kombināts”. Vienlaikus ražošana no SIA “Rīgas piensaimnieks” tika pārcelta uz AS “Rīgas piena kombināts” un AS “Valmieras piens”. SIA “Rīgas piensaimnieks” 2020.gada sākumā tika juridiski pievienots AS “Rīgas piena kombināts”.

“Izcilības centra izveide ir unikāls notikums ne vien lokāli, bet arī globālā līmenī. Tas ļaus mums vēl vairāk nostiprināt “Food Union” līderību Baltijas tirgū un sekmēt savas pozīcijas Eiropas līmenī kā spēcīgam starptautiskam ražotājam. Lepojos, ka Latvijā iecienītos biezpiena un inovatīvos jogurta sieriņus varēsim vēl plašāk piedāvāt Baltijā, Skandināvijā un pat Austrumāzijā,”

uzsver Normunds Staņēvičs, “Food Union” vadītājs Eiropā.

Svaigo piena produktu Izcilības centrs atrodas “Food Union” grupas centrālajā mītnē Rīgā, Bauskas ielā 180, “Rīgas piena kombināta” teritorijā. Kopējas finanšu apjoms, kas ieguldīts projekta attīstībā un citās saistītās inovācijās, ir 14,6 miljoni eiro. Izcilības centra izveidē investēti 11,1 miljons eiro. No tiem 2 miljoniem eiro ieguldīti Baltijā modernākā biezpiena sieriņu ceha būvniecībā, par 2,85 miljoniem eiro iegādātas jaunas ražošanas iekārtas un vēl 6,25 miljoni eiro investēti esošās infrastruktūras modernizācijā. Savukārt pārējie 3,5 miljoni eiro ieguldīti jaunas saldējuma un biezpiena ražošanas līnijas iegādē, kā arī ilgtspējīga autoparka izveidē. Šajā periodā tika iegādātas 14 jaunas un videi draudzīgas kravasmašīnas saldējuma un piena produktu piegādēm.

Kopš ”Food Union” dibināšanas 2011.gadā, uzņēmuma orientācija vienmēr bijusi uz produktu inovācijām. Darbības sākumā investējām 30 miljonus eiro jaunās ražošanas iekārtās. Tagad, investējot teju 15 miljonus eiro, realizējam otru lielāko investīciju projektu mūsu vēsturē. Tas ne tikai apliecina mūsu fokusu uz inovatīviem un augstas pievienotās vērtības produktiem, bet ļaus jau pavisam drīz piedāvāt jaunus biezpiena un jogurta sieriņus, desertus, dzeramos jogurtus un citus produktus,”

papildina Irēna Holodnaja, “Food Union” vadītāja Latvijā.  

Uz AS “Rīgas piena kombināts” pārcelta “Kārums” biezpiena sieriņu, jogurtu un desertu, kā arī kausēto un svaigo sieru ražošana. Biezpiena sieriņu ražošanai izveidots atsevišķs cehs un iegādātas pilnībā jaunas ražošanas iekārtas. Tāpat AS “Rīgas piena kombināts” uzstādīta dzeramo jogurtu fasēšanas PET līnija. Uz tās ražotie skābpiena produkti, piemēram, “Valmiera, “Lakto” un “Rasēns”, tiek pildīti pilnībā pārstrādājamos, tātad videi draudzīgākos iepakojuma risinājumos.  

Uz “Food Union” specializēto ražotni AS “Valmieras piens” no “Rīgas piensaimnieka” ir pārcelta “Dzintars” kausēto sieru un “Mājas” pankūku ražošana, tādējādi turpinot ražotnes specializāciju nišas piena un siera produktu, kā arī citas gatavās produkcijas ražošanā.

“Tagad Latvijā mums ir divas ražošanas platformas, kas ļauj mums uzlabot savu efektivitāti un ražot produkciju atbilstoši pieaugošam pieprasījumam eksporta valstīs. Rīgas rūpnīcas komplekss ar svaigo piena produktu Izcilības centru nu strikti fokusēsies uz jaunu produktu izstrādi un inovācijām, savukārt Valmieras rūpnīca vēl vairāk specializēsies tradicionālu un nišas produktu ražošanā,” noslēdz Irēna Holodnaja.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri