Valmieras Ziņas

Svētdien Latvijā reģistrēti 278 Covid-19 gadījumi un 17 inficētie miruši (1)

Lasīšanas laiks: 1 min

Aizvadītajā diennaktī Latvijā atklāti 278 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par 17 ar jauno koronavīrusu sasirgušu cilvēku nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Starp mirušajiem trīs cilvēki bijuši vecumā no 50 līdz 60 gadiem, divi – vecumā no 60 līdz 70 gadiem, četri – vecumā no 70 līdz 80 gadiem, septiņi – vecumā no 80 līdz 90 gadiem un vēl viens – vecumā no 100 līdz 105 gadiem.

Svētdien Latvijā veikti 3186 Covid-19 testi, līdz ar to pozitīvo Covid-19 gadījumu īpatsvars pret testētajiem aizvadītajā diennaktī palielinājies no 8,6% uz 8,7%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Aizvadītajās brīvdienās – sestdien un svētdien – Latvijas kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju pirmo reizi kopš 22.decembra ir turējies zem 550 gadījumiem, liecina aģentūras LETA apkopotie SPKC dati.

Latvijā reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits līdz šim sasniedzis 76 984, bet mirušo Covid-19 pacientu skaits – 1468 jeb 1,9% no reģistrētajiem inficētajiem.

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka pēdējās 14 dienās Latvijā ar Covid-19 kopumā inficējušās 10 332 personas. 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir 541,6 gadījumi.

    Skolnieciņš no svētavota - 06.03.2021

    2021. gada sākums ir smags pārbaudījumu laiks katram no mums. Daudziem šīs gads ir iesācies drūmi. Sakarā ar ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 6. aprīlim, daudziem nāk prātā bēdīgas domas. Nevajag bēdāties, jo šīs grūtības ir īslaicīgas. Lai arī vakcinācija ar tādu ražotāju kovid-19 (covid-19) vakcīnām kā Moderna, Pfizer-BioNTech un AstraZeneca ir aizkavējusies, tomēr nezaudēsim cerību, tādēļ kā SARS-CoV-2 vīruss drīz tiks uzvarēts. Būsim apzinīgi. Turpināsim ievērot epidemioloģiskās drošības pasākumus. Nebūsim pārgalvīgi. Neriskēsim nedz ar savu, nedz ar tuvinieku dzīvību un veselību. Lietosim sejas maskas, mazgāsim un dezinficēsim rokas, kā arī ievērosim 2 metru distanci viens no otra. Ticēsim labajam, ticēsim Latvju Dieviem. Godāsim visvareno Dievieti Laimu. Pielūgsim likteņa Dievieti Laimu. Uzvilksim kaklā dzintara krelles. Iekursim savas viensētas pagalmā rituālo ugunskuru par godu Dievietei Laimai. Ziedosim ugunskurā trīs saujas graudu un gabaliņu sviesta. Lūgsim Dievietes Laimas svētību sev un savai dzimtai. Mūsu mīļotā un cienītā Dieviete Laima ar prieku uzklausīs mūsu lūgšanas. Mūsu tautas godātā Dieviete Laima piepildīs mūsu sapņus un cerības. Kopš senseniem laikiem Dieviete Laima ir palīdzējusi mūsu senčiem pārvarēt krīzes un nelaimes. Arī šoreiz Dieviete Laima nepametīs mūs nelaimē. Vajag tikai ticēt un no sirds lūgt viņas svētību. Lai visvarenā Dieviete Laima svētī katru no mums, kas viņai tic! Lai godāta Dieviete Laima mūžīgi mūžos kā tas no iesākuma ir bijis, tā tagad un vienmēr lai ir!
    Ar Laimas svētību, Skolnieciņš no svētavota [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    Latvju Dievi mūžam viedi.
    #DievieteLaima #LikteņaDieviete #rituāli #buršanās #ticība #lūgšanas #LatvjuDievuSvētība #pagāni #saticība #labklājība #veiksme #svētavots

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri