Valmieras Ziņas

Lāčplēša dienā Kokmuižas pili izgaismos video projekcija “Spēka zīmes manai Latvijai” (1)

Lasīšanas laiks: < 1 min

Pirms 101 gada, 11. novembrī drosmīgie Latvijas Armijas karavīri varonīgi – ziemā, ar nepietiekošu artilērijas atbalstu un cīnoties nežēlīgās ielu kaujās – nosargāja vēl pirms nepilna gada dibinātās Latvijas Republikas neatkarību. Šī uzvara, kas Latvijas vēsturē iezīmēta kā Latvijas armijas spožākais panākums, vienlaikus arī prasīja vairāku simtu karavīru dzīvības.

Lai godinātu kritušo brīvības cīnītāju piemiņu un novērtētu ikvienam no mums doto iespēju dzīvot brīvā valstī, šovakar, 11. novembrī, no plkst. 17.00 līdz plkst. 22.00 Kocēnu novada Kocēnos, uz Kokmuižas pils fasādes tiks demonstrēta video projekcija “Spēka zīmes manai Latvijai”, ko papildinās mūziķes Zanes Sniķeres kokles spēle, un ceļu uz Kokmuižas pili izgaismos lāpas.

Kocēnu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus šovakar savu namu logos, ievērojot ugunsdrošību, iedegt svecītes un ar gaišām domām pieminēt Brīvības cīņu varoņus.

 

    Skolnieciņš no Pokaiņu meža - 11.11.2020

    Ir pienākusi Lāčplēša diena. Šodien, 11.novembrī, godināsim mūsu tautas varoni Lāčplēsi – krustnešu un kristīgo misionāru kāvēju. Katrā no mums dzīvo Lāčplēsis (izņemot baznīcēnus, jo tie skeptiski raugās uz pagāniem). Lāčplēsis ir mūsu brīvības alku un latvietības iemiesojums. Lāčplēsis ir īstens Latvju Dievu dēls. Lāčplēsis ir visas latvju tautas aizsargs. Šajā svētku dienā iedegsim par dodu Lāčplēsim svecītes uz palodzes valsts karoga krāsās. Divas asins sarkanas un vienu baltu. Iekursim ugunskuru sava nama pagalmā. Kvēpināsim kadiķu zariņus un vērmeļu buntes. Ziedosim sauju monētu ugunskurā par godu Lāčplēsim. Noliksim mežā uz svētakmeņa rupjmaizes klaipu un alus kausu par godu mūsu aizgājušo karavīru dvēselītēm. Godināsim to kritušo karavīru dvēselītes, kuri atdeva savas dzīvības par mūsu valsts neatkarību. Piedosim mūsu valdībai – politiķiem, ierēdņiem un alkatīgajiem uzņēmējiem – viņu nepilnības, kļūdas un noziedumus pret savu tautu. Aizmirsīsim aizvainojumu pret savu valsti un valdību. Nedzīvosim pagātnē, raudzīsimies nākotnē. Domāsim par mūsu valsts attīstību un labklājību nākamajos gadu simteņos. Būsim atbildīgi saimnieki savā zemē. Leposimies ar to, ka mēs esam maza un brīva tauta Baltijas jūras piekrastē. Leposimies ar mūsu burvīgo valsti – Latviju. Latvija ir Latvju Dievu dāvana mūsu tautai. Rūpēsimies par mūsu valsts labklājību un nākotni kopā! Lūgsim Latvju Dievus, lai mūsu svabadā tauta zeļ un plaukst! Lūgsim Pērkonu – Debesu Tēvu – lai mūsu Pērkons sargā mūsu zemītes robežas! Lūgsim Dabas Māti – Mūsu Radītāju – lai Dabas Māte sniedz mūsu tautai spēku un drosmi! Lūgsim Laimu – Likteņa Dievieti – lai Laima sniedz mūsu tautai veiksmi un bagātības! Lūgsim Veļu Māti – Aizkapa Valdnieci – lai Veļu Māte mūsu tautai sniedz ilgu un raženu mūžu! Turēsim cieņā senlatvju spēka zīmes un senču gudrību! Dzīvosim saticīgi un draudzīgi! Lai slavēti Latvju Dievi mūžīgi mūžos! Lai Lāčplēsis pasargā manu tautu mūžīgi mūžos!
    Ar mīlestību pret Tēvzemi, Skolnieciņš no Pokaiņu meža [Latvju Dievu dēls]
    [Latvju Skaudības Dievs]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    #patriotisms #Tēvzeme #Latvija #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #iecietība #saticība #brīvība #LāčplēšaDiena #Lāčplēsis

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri