Valmieras Ziņas

Aizsardzības nozares vadība aicina iedzīvotājus Lāčplēša dienā iedegt svecītes māju logos (1)

Lasīšanas laiks: 2 min

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, aizsardzības nozares vadība aicina iedzīvotājus godināt Latvijas brīvības cīnītājus, māju logos un pie brīvības simboliem iededzot svecītes, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Aizsardzības ministrija.

“Latvijas karavīru drosme un varonīgums ļāva izcīnīt uzvaru pār Bermonta karaspēku, kas garantēja mūsu valsts brīvības un neatkarības nostiprināšanos un jau vēlāk – pilnvērtīgu starptautisko atzīšanu. Šogad Lāčplēša dienā aicinu godināt mūsu brīvības cīnītājus un karavīrus, aizdedzot svecīti mājas logā,”

aicina aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

“Latvijas armijas karavīru uzvara atstāja neizdzēšamas pēdas Eiropas vēsturē, pierādot, ka skaitliski mazā latviešu tauta ir stipra, un vēlas būt patiesi brīva. Es esmu lepns par mūsu karavīriem un zemessargiem, kuri ir uzņēmušies pildīt tik ļoti svarīgo uzdevumu – aizsargāt Latvijas neatkarību,” uzsver Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. 

Tāpat Aizsardzības ministrija īpaši novembrī aicina Latvijas iedzīvotājus apmeklēt Neatkarības kara cīņu norises vietas, kuras apkopotas aizsardzības nozares izveidotajā tīmekļa vietnē www.neatkaribaskars.lv. Iedzīvotāji aicināti apmeklējumu iemūžināt fotogrāfijās un video, sociālajos medijos lietojot tēmturi #Neatkarībasceļš2020 un atzīmējot Latvijas armijas sociālo mediju kontu @Latvijas_armija.

Jau ziņots, ka ņemot vērā ar Covid-19 izplatību saistītos valstī noteiktos ierobežojumus, atcelta 11. novembrī plānotā Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārā parāde un tautas gājiens. Tāpat atcelti virkne citu Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes organizēto pasākumu visā Latvijā.

Šogad Lāčplēša dienā Latvijā atzīmē 101. gadadienu kopš neatkarīgās Latvijas armijas uzvaras pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919. gada 11. novembrī. Latvijas armija izšķirošo uzbrukumu bermontiešiem sāka 9. novembrī un, lai gan cīņas bija grūtas, jau 11. novembrī Bermonta karaspēks tika padzīts no Rīgas. 

Latvijas Neatkarības karš ilga no 1918. gada 18. novembra, kad tika proklamēta Latvijas Republika, līdz 1920. gada 11. augustam, kad tika noslēgts Latvijas – Krievijas miera līgums.     

Lai degoša svece neizraisītu ugunsgrēku, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina ievērot drošības padomus:

  • sveces stabili jānovieto uz nedegošas virsmas;
  • degoša svece rada augstu temperatūru, tāpēc vienmēr pārliecinies, ka svece atrodas drošā attālumā no degtspējīgiem priekšmetiem un lietām, piemēram, audumiem, mēbelēm, aizkariem;
  • nenovieto sveces citu siltuma avotu tuvumā, piemēram, uz elektroierīcēm, radiatoriem, iekurtām krāsnīm vai kamīniem;
  • uzmani, lai svece atrastos bērniem un mājdzīvniekiem nepieejamā vietā;
  • neatstāj telpās degošas sveces bez uzraudzības, pat ne uz īsu brīdi un, dodoties prom vai pirms gulētiešanas, pārliecinies, ka sveces ir nodzēstas.

    Skolnieciņš no svētmeža - 11.11.2020

    Nemanot ir atnākusi Lāčplēša diena. Šodien godināsim mūsu tautas varoņa Lāčplēša varoņdarbus, kā Lāčplēsis drosmīgi cīnījās pret krustnešiem un kristīgajiem misionāriem. Lāčplēsis ir īstens Latvju Dievu dēls. Lāčplēsis ir visas latvju tautas brīvības aizstāvis. Iedegsim trīs svecītes valsts karoga krāsās par godu latvju tautas varonim – Lāčplēsim. Divas asins sarkanas un vienu baltu. Būsim lepni, ka mēs dzīvojam Latvijā! Godāsim savu senču viedumu. Turēsim cieņā senlatvju spēka zīmes. Dzīvosim saticīgi un draudzīgi. Aizlūgsim Latvju Dievus par savu tautu un valsti. Lai slavēti Latvju Dievi mūžīgi mūžos!
    Ar Dabas Mātes viedumu, Skolnieciņš no svētmeža [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    #Lāčplēsis #LāčplēšaDiena #latviskums #brīvība #Latvija #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #DabasMāte #VeļuMāte #MežaMāte #LatvjuDievuSvētība #svētmežs

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri