Valmieras Ziņas

Vaidavā būs skatāma stand-up komēdija “Mačo”

Lasīšanas laiks: 2 min

22.februārī plkst. 17:00 Vaidavas kultūras un amatniecības centrā izrāde, stand-up komēdija “MAČO”. Mačo lomā iejutīsies aktieris Ainārs Ančevskis. – Esi īsts vecis, neļauj modernajai pasaulei ietekmēt un apdraudēt savu vīrietību, un pavisam drīz būsi tikpat vīrišķīgs kā noparkots traktors šaurajā lielveikalu autostāvvietā! Saņem sevi rokās un sākam! 

„Pannas Teātris” skatītājiem piedāvā izrādi, stand-up komēdiju “MAČO”. Veicot vīriešu tipoloģijas pētījumus un aplūkojot sabiedrībā sastopamos vīriešu tipāžus, izrādē uzzīmēts mūsdienu latviešu mačo dramaturģes Aivas Birbeles acīm. Tas viss darīts, konsultējoties ar īstiem vīriešu sugas pārstāvjiem – aktieriem Aināru Ančevski, Ivaru Kļavinski un režisoru Juri Rijnieku.

Kā tas ir, būt īstam vecim un īstam vīrietim? Šķiet, mūsdienās būt vīrietim ir krietni vienkāršāk nekā agrāk, bet no otras puses tas ir pilnīgi pretēji. Lielākajai daļai vīriešu vairs nenākas lauzt kaulus kūdras purvos vai mirt kara ierakumos tik bieži kā agrāk, taču mūsdienu vīrietiskums ir nopietni apdraudēts ar smalkiem parfimērijas produktiem, greznu pilsētas dzīvi un izsīkstošām iespējām izrādīt savu vīrišķo drošsirdību un veiklību. Vectēvu laikos uzvedības kodekss precīzi noteica, kas sagaidāms no stiprā dzimuma pārstāvja. Stingrs rokasspiediens bija cieņas izrādīšana, turpretim apskaut otru veci bija veids, kā labākajā gadījumā iegūt zilu aci vai kādu lauztu ribu. Mūsdienās pat profesionāli regbija spēlētāji apskaujas un raud, tāpēc, domājot, kāds ir īsts vīrietis šodien, autore Aiva Birbele ir skatījusi šo jautājumu caur sievietes priekšstatiem. Vai dzīve ir kļuvusi sievišķīga un vīrieši arī? To var uzzināt, veicot vīrišķības testu. Lai dzirdētu no mīļotās sievietes izsaucienu – tu esi īsts vecis! -, vienkārši jāsavāc pietiekams punktu skaits. Tas ir vitāli svarīgi katram vīrietim – būt ļoti piesardzīgam, lai nekļūdītos, aizsargājot savus vīrišķos

Punktus un prasmes, lai nenoslīdētu līdz nekompetenta mīkšļa stāvoklim, kurš neprot orientēties pēc kartes vai izciest sitienu pa seju. Pateicoties iepriekšējo pētījumu pieredzei izrādēs “Alu cilvēks” un “Tētis”, aktiera Aināra Ančevska atveidotais vīrišķības tests palīdzēs skatītājām noteikt attiecību statusu, ļaujot savam iecerētajam savākt vīrišķīgos punktus.

Biļetes jau šobrīd iespējams iegādāties “Biļešu Paradīze” un Kocēnu novada pagastu pārvalžu kasēs. Biļetes cena 8 EUR.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri