Valmieras Ziņas

Lāčplēša dienā Valmieras Kultūras centrā izskanēs koncerts „Roks. Mīlestība. Brīvība.”

Lasīšanas laiks: 2 min

Atzīmējot Brīvības cīņu simto gadadienu, Lāčplēša dienā, 11. novembrī, plkst.19.30 Valmieras Kultūras centrā norisināsies koncerts „Roks. Mīlestība. Brīvība.”, kurā patriotiskās noskaņās savīsies Valmieras kopkora skanīgās balsis ar kokļu stīgām un dejotāju soļiem.

„Šis ir Ziemassvētku gatavošanās laiks. Ir jāapstājas un mirkli jāpadomā par savām saknēm, par to, no kurienes un uz kurieni mūsu tēvi gāja, lai mēs šodien varētu atzīmēt novembra svētkus. Bet, pats galvenais – jānodod šī cieņa jaunajai paaudzei, lai Baltijas ceļš būtu mūžīgs,” skaidro koncerta mākslinieciskais vadītājs, Vidzemes Augstskolas un Valmieras Kultūras centra jauniešu kora „Skan” vokālais pedagogs Rūdolfs Bērtiņš.

Koncerta idejas pamatā ir apziņa „es esmu latvietis un manas saknes ir latviskas”. „Manuprāt, novembris ir laiks, kad ir ne tikai jāaizdedz piemiņas svece. Novembris bija “roks”…un tagad šis roks ir atvērts. Un mums, kas šodien te esam, tas jānovērtē, jāpiemin un jānodod tālāk jaunajai paaudzei. Tā arī radās šī ideja,” atklāj R. Bērtiņš, piebilstot: „mūzika, dziesma, deja…īsta, dzīva, te un tagad notiekoša. Unikāls, vienreizējs notikums.”. Vēl koncerta mākslinieciskais vadītājs piemin, ka šis koncerts ir īpašs ar to, ka tiek apvienoti Valmieras pilsētas kolektīvi, kuru priekšnesumi tiek radīti kopā, ne katram atsevišķi: „Būt piederīgam kādam pašdarbības kolektīvam ir mūsdienīgi. Ir forši satikties uz vienas skatuves ar jauniešiem un arī ar pieredzējušākiem dalībniekiem, turklāt, ja tādi paši ir skatītāji, kas aptver dažādas paaudzes un mūs atbalsta zālē, tad rokkoncertam cienīga enerģija ir garantēta.”

Koncerta horeogrāfe Linda Mīļā piebilst, ka šim koncertam tapušas dejas jaunā stilā: „Mums ir sanācis tāds tautiski klasisks modernisms. Un patiesībā gatavošanās procesa laikā atskārtu, ka mēs, latvieši, savu latviskumu un valsti uztveram pārāk pašsaprotami. Piemēram, jaunieši nekad tā īsti nav ieklausījušies dziesmu vārdos, ko dziedam – visi zina „Ziemeļmeitu”, bet dziesmas jēgu par to, ka lēni un par vēlu nāca, nesadzird. Sapratu arī, ka man kā latvietei nav bilde pie Brīvības pieminekļa un tas taču ir viens no valsts simboliem. Šī iemesla dēļ, kad nesen biju Rīgā, speciāli aizgāju nofotografēties pie Brīvības pieminekļa. Jāpiekrīt Rūdolfam, ka ir nedaudz jāpiebremzē un jānovērtē.”

11. novembra rokkoncerts būs patriotisks gājiens cauri deviņdesmito gadu likteņlīnijām, kuras iezīmēs Valmieras pilsētas pašdarbības kolektīvi – dejotāji horeogrāfes Lindas Mīļās veidotajos deju stāstos, koristi Irēnas Zelčas, Ingas Zirnes un Mārtiņa Klišāna vadībā, pavadošā grupa un solisti Baiba Rancāne, Liene Zvirbule, Madars Vanags un Kristians Kareļins, kā arī Zanes Sniķeres vadītā Etno kokļu kopa.

Ieeja koncertā bez maksas.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri