Valmieras Ziņas

Ekspluatācijā nodots Olimpiešu parka vides attīstības projekts “100 olimpieši Latvijai”

Lasīšanas laiks: 2 min

Šā gada vasaras izskaņā Valmiermuižā oficiāli tika atklāta paplašinātā “Olimpiešu parka” teritorija 13468 kvadrātmetru platībā. Olimpiešu parka labiekārtošana veikta biedrības “No Salacas līdz Rūjai” LEADER projektu ietvaros, ko finansē Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. – 2020.gadam apakšpasākuma “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ietvaros, portālu “Valmieras Ziņas” informēja biedrība “Olimpiešu parks”.

Biedrība “Olimpiešu parks” projektu “Sporta un kultūras vides attīstība Burtnieku novadā, II.kārta – “100 olimpieši Latvijai”” realizējusi ar mērķi turpināt attīstīt Olimpiešu parka teritoriju, lai Burtnieku novada un Valmieras apkārtnes iedzīvotājiem un viesiem, radītu pieejamu, sakoptu, izzinošu un patriotiski motivējošo vietu brīvā laika pavadīšanai un atpūtai.

Realizējot Olimpiešu parka attīstības II kārtu, tika sakopta 13468 kv.m. plaša teritorija, kas iepriekš bija aizaugusi. Tai tika uzlabota augsnes kvalitāte, iesēts zālājs, uzstādīts informatīvais stends un veikti 29 jauni koku stādījumi. Realizētais projekts papildina jau 2008. gadā aizsākto Olimpiešu parka izveidi, kuras pamatā ir veiksmīgais Latvijas BMX olimpiešu starts vasaras Olimpiskajās spēlēs Pekinā 2008. gadā, kurā Māris Štrombergs izcīnīja zelta medaļu, kļūstot par pirmo Olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā. Šī vieta ir unikāla ar to, ka kokus ir iestādījuši gan Valmieras tuvākās apkārtnes olimpieši, gan Olimpiskie čempioni no visas pasaules, gan ar sportu saistīti cilvēki. Gandrīz 3 hektārus plašajā teritorijā kopā iestādīti 100 koki (ozoli un kļavas), kas vienlaikus arī simbolizē aizvadīto Latvijas simtgadi.

Olimpiešu parka labiekārtošana veikta biedrības “No Salacas līdz Rūjai” LEADER projektu ietvaros, ko finansē Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. – 2020.gadam apakšpasākuma “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ietvaros un ar Burtnieku novada pašvaldības atbalstu.

“Olimpiešu parks” atrodas Valmiermuižā, A3 apvedceļa malā pie pagrieziena uz Lauku ielu. Parks ikdienā apmeklētājiem pieejams bez maksas.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Mežs un lauks" aicina darbā MEHATRONIĶI Darba pienākumi: Veikt elektronisko iekārtu projektēšanu un izbūvi Izstrādāt un testēt iekārtas un to daļas Sniegt tehnisku palīdzību ražošanas iekārtu elektronisko sistēmu lietošanā Veikt ražošanas iekārtu elektrotehniskos un hidraulikas remonta darbus, iekārtu apskates, profilaktiskās pārbaudes un mērījumus Veikt iekārtu remontus izbraukumos pie klientiem Piedalīties iekārtu montāžas un uzstādīšanas darbos Prasības pretendentiem: Profesionālā vai augstākā izglītība elektronikas specialitātē Precizitāte, godīgums, mērķtiecība, augsta atbildības sajūta, iniciatīva Spēja komunicēt ar klientiem un komandu Pieredzi elektronikā uzskatīsim kā priekšrocību B kategorijas autovadītāja apliecība Labas datorlietotāja prasmes Svešvalodu zināšanas (angļu) Mēs piedāvājam: Dinamisku un interesantu darbu augošā uzņēmumā Saliedētu un kompetentu darba kolektīvu Sociālās garantijas un motivējošu atalgojuma sistēmu atbilstoši darba rezultātiem Apmācības Pretendentiem pieteikties zvanot 25666615 Profesija: MEHATRONIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-15 Darba sākšanas datums: 2024-05-15 Kontaktpersona: Ģirts Luste Izglītības līmenis: 1.līmeņa profesionālā augstākā izglītība

Mūsu partneri