Valmieras Ziņas

Valmierā notiks militārās mācības “Zobens 2019”

Lasīšanas laiks: 2 min

No 13. līdz 15.septembrim Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikla “Namejs 2019” ietvaros Vidzemē notiks Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes militārās mācības “Zobens 2019”, kuru laikā tiks vērtētas vietējo bataljonu vienību spējas reaģēt uz hibrīdapdraudējumu, sniedzot atbalstu valsts un pašvaldību institūcijām, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes sabiedrisko attiecību speciāliste Laima Ķevere.

Mācību laikā Zemessardzes 22.kājnieku bataljona zemessargi Valmierā patrulēs gan ar kājām, gan transportlīdzekļiem, ierīkos kontrolposteņus, apsargās militāro bāzi “Kaugurmuiža” un Valmieras televīzijas un radio torņa teritoriju. Mācību mērķu sasniegšanā bataljons sadarbosies ar Valsts policiju.

Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Mareks Ozoliņš:

“Lai Zemessardzes mācības noritētu veiksmīgi, ir ļoti svarīgs sabiedrības atbalsts. Mēs esam pateicīgi tiem darba devējiem, kuri atbalsta savu darbinieku iesaistīšanos mācībās, tādējādi sekmējot Zemessardzes kaujas spēju paaugstināšanu un katra vietējā zemessarga profesionalitāti.”

Mācību ietvaros nosacītā pretinieka spēlētāji būs Latvijas un Igaunijas bruņoto spēku karavīri, kuri darbosies civilajā apģērbā ar mācību laikā noteiktu atšķirības zīmi. Mācību scenārija izpildes laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Uzdevumu izpildes laikā iespējama īslaicīga satiksmes ierobežošana, kā arī gājēju plūsmas ierobežošana televīzijas tornim pieguļošajā teritorijā.

Militāro mācību rīkotāji aicina iedzīvotājus neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos pa pilsētas ielām un apkārtējiem ceļiem, un lūdz ar sapratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar militārās tehnikas pārvietošanos vai īslaicīgu kontrolpunktu un pārvietojamo šķēršļu izvietošanu. Šie šķēršļi nepiesārņo vidi un nebojā infrastruktūru. Teritorijas pēc mācībām tiks sakoptas.

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri