Valmieras Ziņas

Naktī ugunsgrēkā Valkas novadā cieta cilvēks

Lasīšanas laiks: 2 min

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 29. jūlija plkst. 6.30 līdz 30. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigāde saņēma piecus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem, bet vēl viens bija maldinājums. Abi izsaukumi uz ugunsgrēku dzēšanu tika saņemti no Valkas novada, un vienā no tiem cieta arī cilvēks, portālu “Valmieras Ziņas” informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Vidzemē Sandra Vējiņa. 

Vakar agrā pēcpusdienā tika saņemts izsaukums uz Valku, kur dega divstāvu dzīvojamā māja un no pirmā stāva mājas logiem nāca melni dūmi. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg koka mājas jumta konstrukcijas 80m2 un kāpņu telpa 32m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanā strādāja 11 ugunsdzēsēji ar četrām ugunsdzēsības autocisternām no Valkas, Valgas un Strenčiem.  Piecu stundu laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī ugunsdzēsēji vēlreiz steidzās uz Valkas novadu, kur dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg viens no ēkas dzīvokļiem 10m2 platībā. Izmantojot kāpnes, ugunsdzēsēji no ēkas otrā stāva izglāba vienu cilvēku un suni. Pirms VUGD ierašanās no sadūmotās ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. 

VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju parūpēties par savu drošību un uzstādīt mājoklī vismaz vienu dūmu detektoru, kurš, reaģējot uz ugunsgrēkā radušos sadūmojum, ar ilgu un skaļu signālu brīdinās par izcēlušos nelaimi, tādejādi pievēršot cilvēku uzmanību, ļaujot pašiem izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus! No 2020. gada 1. janvāra visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, tāpēc VUGD aicina neatlikt rūpes par savu un līdzcilvēku drošību uz vēlāku laiku un jau šodien uzstādīt mājoklī dūmu detektoru!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri