Valmieras Ziņas

Valmieras Integrētā bibliotēka pasniedz ziedojumu Brīvības pieminekļa izgaismošanas fondam

Lasīšanas laiks: 2 min

Šodien, 3.maijā, dienā pirms Latvijas Valsts Neatkarības atjaunošanas dienas, Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonds saņem simbolisku ziedojumu no Valmieras Integrētās bibliotēkas. Latvijas bibliotekāru saime ir pirmie fonda labdarības iniciatīvas “Gaisma mūsu brīvībai” vēstneši.

Valmieras Integrētā bibliotēka saņēmusi Gada Balvu kā Latvijas simtgades bibliotēka. Katru gadu Latvijas Bibliotekāru biedrība izsludina pieteikšanos nominācijās Gada bibliotekārs, Gada notikums Latvijas bibliotēkā un Gada bibliotēka. 2018.gadā Latvijas simtgadē Gada bibliotēkas balvu saņēma Valmieras Integrētā bibliotēka, kas ir spilgts Gaismas punkts Latvijas bibliotēku Gaismas tīklā.  Augsti novērtēts bibliotēkas darbs sadarbības veicināšanā, kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanā un tradīciju turpināšanā, kā arī kvalitatīvā un radošā darbība, veidojot bibliotēku par nozīmīgu zināšanu un sabiedrības tikšanās centru. Latvijas Bibliotekāru biedrība gada nominantiem pasniedz simbolisku naudas balvu 140 eiro apmērā. 

Šī gada 24. aprīlī Latvijas bibliotekāri pirmie tika iepazīstināti ar Latvijas valsts eksprezidenta Valda Zatlera izveidoto Brīvības pieminekļa izgaismošanas fondu un tā jauno labdarības iniciatīvu “Gaisma mūsu brīvībai”.  Brīvības pieminekļa fonda mērķis nodrošināt Brīvības pieminekļa izgaismošanu, izmantojot jaunākās gaismu tehnoloģijas. Paredzēti konkrēti darbu posmi: projekta izstrāde, koncepcijas un skiču publiska apspriešana, projektēšana un apgaismojuma uzstādīšana. Mērķis, lai visos gadalaikos būtu redzama un izgaismota brīvības aleja. Lai tautas brīvības simbolam izveidotu apgaismojumu un trīs zvaigznes mirdzētu arī tad, ja tumšs visapkārt! 

Valmieras Integrētā bibliotēka, pievienojoties Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonda draugiem, ziedojusi saņemto naudas balvu 140 eiro vērtībā Latvijas tautas simbola – Brīvības pieminekļa izgaismošanai.

Fonda dibinātājs un Latvijas valsts prezidents (2007-2011) Valdis Zatlers uzrunājot plašo bibliotekāru saimi uzsvēra, ka tieši bibliotekāri ir gaismas nesēji Latvijas reģionos, kas stiprina vietējo kopienu, veicina kultūras vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un Latvijas nacionālās identitātes saglabāšanu visās paaudzēs. Latvijas bibliotekāri pievienojoties Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonda jaunajai labdarības iniciatīvai “Gaisma mūsu brīvībai”, kalpos kā vēstneši Latvijas reģionos, aicinot organizēt vietējās komitejas ziedojumu piesaistei. Tādā veidā turpinot Latvijas brīvvalsts laikā aizsāktās labdarības iniciatīvas pie Brīvības pieminekļa celšanas. Reiz celts un atjaunots par tautas ziedojumiem, piemineklis gaismā tiks celts par tautas līdzekļiem! 

Ziedot iespējams portālā Ziedot.lv un mājaslapā www.brivibaspiemineklis.lv 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri