Valmieras Ziņas

Ar izrādi “Latvis” Valmiermuižas klētī aizsāk neatkarīgo teātru viesizrādes (1)

Lasīšanas laiks: < 1 min

23.oktobrī plkst.19 Valmiermuižas klētī viesosies radošā apvienība “NoMadI” ar izrādi “Latvis” jeb “Kāpēc es mīlu krievus”, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmiermuižas kultūras biedrības pārstāve Sintija Milberga.

“Monoizrāde ir veidota kā jautra saruna par “nepieklājīgām” tēmām, kurā skatītājus uzrunā profesionāls latvietis un tautas gara mantinieks A.Borts (spēlē Ģirts Rāviņš). Kopā ar viņu skatītāji varēs ielūkoties slēptākajās tēmās, par kurām latvieši nevēlas runāt publiski – par naudu, nacionālismu, kultūru, dzeršanu, televīzijas šoviem, ģimeni, valsti un to, kāpēc, par spīti visam, tomēr ir jēga palikt ne tikai Latvijā, bet arī par latvieti”, tā par izrādi saka “NoMadi” režisore Krista Burāne.

Pēc sarunas skatītājiem būs iespēja uzdot jautājumus A.Bortam un izrādes veidotājiem.

Biļešu cena ir 7 eiro, tās iegādājamas “Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un Valmiermuižas tirgotavā pie alus darītavas. Pasākumu rīko Valmiermuižas kultūras biedrība.

Nākamā viesizrāde paredzēta 20.novembrī – “Nacionālās attīstības plāns”/”Dirty Deal Teatro” izrāde-lekcija.

    Tālis Mednis - 24.10.2014

    Ar interesi noskatījos monoizrādi un “jautrajai sarunai par nepieklājīgām tēmām” finālā gaidīju pozitīvu risinājumu. Visu izrādi tika akcentētas latvju negatīvās īpašības: lieti latvim mēsli un kaisīti pelni uz galvas, bez to cēloņu analīzes un cenšanās meklēt risinājumu izpalika. Monoizrādes galā, kā LATVIETIS vēl saņēmu vulgāru žestu un aicinājumu Jauniešiem nodot un pamest dzimteni, jo te visi dzērāji, neuzņēmīgi, nelaimīgi ļaudis un skauģi.
    Autors (ceru, ka jauns) ir bezatbildīgs kangars -tautas nodevējs, kas badu un darbu nav redzējis, bet sapņo par džipiņu un saulainākām zemēm.
    Domāju, ka autors ir pārkāpis ētikas un mākslinieciskās atbildības robežas.
    Te ir jāsāk runāt par mālslinieku arī aktieru atbildību, kādu vēstījumu tā dod sbiedrībā, kur ir tās pozitīvais, Rainiskais vai Ulmaniskais aicinājums- būt saimniekiem savā zemē. Katrs augs arī nezāle un cilvēks grib VAIRĀK SAULES,
    nevis atgādinājumu, te viss ir slinti un palicēji stulbi lūzeri… Labais vairo labo, sliktais slikto.
    Mēs katrs pats šeit un tagad esam atbildīgi par sevi, saviem deputātiem un valsti.
    Kad kultūras cilvēki cels godā censoņus- Latviešus, kas no nekā, tikai ar savu gara spēku un neatlaidību var iekarot kādreizējo okupantu muižnieku Dikļu pili un Valmiermuižu un ar teicamu miestiņu lustināt tautiešus un ciemiņus.
    Mums ir Lāčplēši olimpiskie čempioni un medaļnieki, teicami zemnieki, kas atgriezušies senču zemē un uzņemēji -cildiniet tos- LATVIJA VAR!
    Rakstnieks un dzejnieks ir atbidīgs par to, ko viņš raksta, ņemot rokā pildspalvu.
    Tāpat arī karavīrs ņemot rokā ieroci ir atbildīgs par to vai viņš ir okupants vai tēvzemes sargs.
    Es mīlu latviešus , jo viņi ir drosmīgi brīvi ļaudis. Zemniekus, kas ar dakšam var stāties pret lielgabaliem Kauguru nemieros. Streļķus (arī vectēvu), kas var tīreļpurvā noturēt fričus, Maskavā radīt apstākļus, ka Krievija atzīst Latviju un Rīgā padzīt Bermontu.
    Es mīlu Tautfrontiešus, kas ar traktoriem un Dziesmām var noturēt BRĪVĪBU, lai varam ceļot, mācīties visā pasaulē, lai lūzeri var rakstīt stulbus komentārus un čīkstuļi nodevīgas, degradējošas lugas…

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri