Valmieras Ziņas

Lauksaimnieki: kukurūzas raža šogad būs laba; ražas vākšana ilgs līdz mēneša vidum

Lasīšanas laiks: 2 min

Kukurūzas raža šogad Latvijā solās būt laba un tās novākšana turpināsies līdz oktobra vidum, kas ir ierastais ražas novākšanas laiks, aģentūrai BNS pastāstīja aptaujātie lauksaimnieki.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Augkopības nodaļas vadītājs, agronoms Oskars Balodis aģentūrai BNS teica, ka kukurūzas ražas novākšana veiksmīgi turpinās un ir novākti apmēram 50% ražas.

Pēc viņa sacītā, kukurūzas ražas vākšana nav aizkavējusies par spīti novēlotajai kukurūzas attīstībai vasaras sākumā, kad bija vēsāks laiks. O.Balodis teica, ka siltie laika apstākļi jūlijā veģetāciju pasteidzināja un raža attīstījusies vēlamajā laikā.

O.Balodis arī atzīmēja, ka šogad zaļbarībai un skābbarībai ievāktais kukurūzas apmērs būs līdzīgs kā pērn – kukurūza attīstījusies veiksmīgi un raža būs laba. “Raža šogad ir laba, es domāju, tā varētu būt pagājušā gada līmenī, kad arī bija labs ievākums,” sacīja LLKC Augkopības nodaļas vadītājs.

Arī lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības “Latraps” izpilddirektors Edgars Ruža aģentūrai BNS teica, ka kukurūzas novākšana zaļbarībai un skābbarībai aktīvi turpinās – daļa lauksaimnieku darbus jau ir pabeiguši, citi turpina, bet daļa ražu sāk vākt tikai tagad. Viņš piebilda, ka ražas novākšanas darbi varētu noslēgties oktobra vidū vai nedaudz vēlāk.

Vienlaikus E.Ruža sacīja, ka kukurūza šogad Latvijā ir samērā labi attīstījusies.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka jūnijā vēsās gaisa temperatūras dēļ bija iekavējusies kukurūzas un zālāju attīstība, taču jūlija sākumā kukurūza sasparojās un turpināja augt, jo bija pietiekams siltuma un mitruma daudzums.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri