Valmieras Ziņas

Vidzemē ugunsdzēsēji glābēji dzēsuši 28 kūlas ugunsgrēkus

Lasīšanas laiks: 2 min

Aizvadītajās diennaktīs, no 21. aprīļa plkst. 6.30 līdz 23. aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Vidzemē saņēma 45 izsaukumus – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņus uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi, portālu “Valmieras Ziņas” informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Vidzemes reģionā Sandra Vējiņa.

Vidzemē dzēsti 28 kūlas ugunsgrēki. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies:

  • 10 hektāri – Madonas novada Aronas pagastā;
  • 5 hektāri kūlas un meža jaunaudze 5000m2 – Limbažu novada Katvaru pagastā;
  • 4 hektāri – Kocēnu novada Dikļu pagastā;
  • 3 hektāri – Gulbenes novada Beļavas pagastā;
  • 1 hektārs – Miera ielā Valkā, Brīvības ielā Rūjienā un Smiltenes novada Grundzāles pagastā.

Vakar plkst. 12.34 tika saņemts izsaukums uz Raunas novada Drustu pagastu, kur neapsaimniekotā ēkā izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg neapsaimniekota vienstāvu guļbūves ēka 180m2 platībā un mūra šķūnis 200m2 platībā, kā arī četri siena ruļļi un kūla 1 hektāra platībā. Lai nodzēstu ugunsgrēku, notikuma vietā strādāja 10 ugunsdzēsēji glābēji no Jaunpiebalgas, Smiltenes un Cēsīm. Plkst. 18.39 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien ap plkst. 23.00 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Gulbenes novada Beļavas pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks – izmantojot automašīnas skaņas un gaismas signālus, cilvēkam norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī divās mājās Vidzemē, kur dūmvados dega sodrēji – šādi izsaukumi tika saņemti uz Litenes ielu Gulbenē un Limbažu novada Limbažu pagastu. Ugunsdzēsēji glābēji izbrauca arī uz trīs izsaukumiem Madonas novada Ošupes pagastā, Cesvaines novada Cesvaines pagastā un Priekuļu novada Liepas pagastā, kur uz ceļa braucamās daļas bija uzkrituši koki. Ugunsdzēsēji glābēji kokus sazāģēja un ceļa braucamās daļas atbrīvoja.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri