Valmieras Ziņas

Valmieras integrētajā bibliotēkā norisinājies stāstu vakars

Lasīšanas laiks: 2 min

Vakar, 20. martā, Valmieras integrētajā bibliotēkā norisinājās stāstu vakars “Tā dzīvē gadās”. Lai gan stāstnieku nebija daudz, kopā 10 cilvēki, bet stāstīšanai atvēlētās gandrīz divas stundas pagāja nemanot.

Agita Lapsa, Valmieras integrētās bibliotēkas galvenā bibliotekāre minēja, vakar bija ne tikai Starptautiskā stāstu stāstīšanas diena, bet arī Starptautiskā astrologu diena un arī Starptautiskā laimes diena. Un vakar sākās arī pavasaris, tāpēc atnākušie viens otru iepēra ar pūpolu zariem un teica: “Apaļš kā pūpols, vesels kā rutks! Slimība ārā, veselība iekšā!”

Lai viens otru mazliet iepazītu, klātesošie dalījās ar stāstu, kā ieguva savu vārdu. Tā nu uzzinājām, kāpēc Agrita nav Skaidrīte un Uldis nav Baiba.

Agita Lapsa, kas ir ne tikai bibliotekāre, Valmieras gide, bet arī stāstnieku kustības dalībniece, teica, ka svarīgi ir ne tikai klausīties stāstu, bet arī pašam pievienoties ar savu stāstu par kādu asociāciju, kas radusies, klausoties stāstu vai turpināt jau esošo tēmu.

Stāstam, ko stāsta arī ir ievads, iztirzājums, kulminācija un nobeigums, tāpat kā romānam vai stāstam, ko uzraksta. Ir svarīga arī intonācija, kādā to pasniedz. Visiem parasti patīk klausīties tos pozitīvos stāstus, par kuriem var arī pasmieties, un vakardien tādu netrūka. Bija īsāki stāsti, garāki stāsti, stāsti par ceļojumiem un vilšanām, par ģimeni un putniem. Ikkatrs varēja izstāstīt kādu stāstu, ja ne savu, tad, atsaucoties uz stāstītāju, tika stāstīti arī kāda cita stāsti.

Stāsts ir vēlēšanās kādam ko izstāstīt, un reti kad stāstnieks jau ir no agras bērnības, kad visi ieklausās, ko saka. Kad bērns stāsta stāstus, varbūt nevajadzētu teikt, ka viņš melo, jo ne vienmēr tā ir, un tādēļ bērns var noslēgties un nevēlēties vairāk kādam kaut ko stāstīt.

Stāsts pēc savas būtības nav nemainīgs, cilvēki piemirst detaļas vai stāsta, izlaižot kādu daļu, vai arī var kaut ko piepušķot klāt. Tas ir atkarīgs no vietas un gadījuma, kad šo stāstu stāsta, un nekad jau vienādi stāstu nevari izstāstīt.

Stāstiet stāstus un klausieties stāstus – tā ne tikai savu, bet arī citu ikdienu var padarīt nedaudz pozitīvāku!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri