Valmieras Ziņas

Līdzfinansējums daudzdzīvokļu namu pagalmu labiekārtošanai (+infografika)

Lasīšanas laiks: 2 min

Daudzdzīvokļu namu pagalmi ir mājas kopīpašuma daļa, par kuru apsaimniekošanu un labiekārtošanu atbildīgi ir mājas dzīvokļu īpašnieki. Lai sekmētu šo namu iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanu, Valmieras pilsētas pašvaldība ir palielinājusi līdzfinansējumu mājas piebraucamo ceļu, stāvlaukumu, iekšpagalmu un gājēju celiņu atjaunošanai vai izbūvei, kā arī operatīvā transporta piekļuves nodrošināšanai. Līdzfinansējums paredzēts arī vides pieejamības uzlabošanai personām ar īpašām vajadzībām, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste vides jautājumos Līga Bieziņa.

Līdzfinansējums tiek piešķirts Valmieras pilsētas pašvaldības budžetā paredzēto līdzekļu apmērā. 2018.gadā tas noteikts 70 000 EUR apmērā, no kuriem 41 282 EUR ir rezervēti jau reģistrēto projektu līdzfinansēšanai.

2017.gadā pašvaldības līdzfinansējumu par labiekārtošanas darbu veikšanu izmantoja pieci Valmieras daudzdzīvokļu nami. Uzlabojot ēkas energoefektivitāti, namam Raiņa ielā 4 tika siltināts jumts un nomainīts tā segums. Namam Rubenes ielā 34A tika veikta cokola hidroizolācijas atjaunošana un siltināšana. Ūdens ielā 2D tika veikta fasādes vienkāršota atjaunošana, savukārt Beātes ielā 21 notika darbu veikšanai nepieciešamās dokumentācijas sagatavošana. Zemesgabala labiekārtošana tika veikta Rubenes ielā 34, atjaunojot pagalma asfaltbetona segumu un bruģējot ieejas celiņus. Līgumos iekļautā pašvaldības līdzfinansējuma summa projektu realizēšanai bija 52 296 EUR. Darbu kopējā summa – 257 028 EUR.

Saistošie noteikumi pieejami Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Dokumenti” – “Saistošie noteikumi” – “Nekustamais īpašums”. Plašāka informācija par projektu pieteikšanu un līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību pieejama Valmieras pilsētas pašvaldībā Lāčplēša ielā 2, 109.kabinetā, kā arī zvanot pa tālruni 64207145.

Līdzfinansējuma apjoma pieaugums noteikts 2018.gada 1.februāra saistošajos noteikumos Nr.287 “Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2012.gada 27.septembra saistošajos noteikumos Nr.130 “Par Valmieras pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai””. Šie noteikumi paredz arī pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, kā arī dzīvojamo māju atjaunošanai pēc nelaimes vai katastrofas.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri