Valmieras Ziņas

Politologs: “Vienotības” veidotajai apvienībai vēlētājiem jāpiedāvā spēcīga programma, kā alternatīva valdošo politisko spēku piedāvājumam

Lasīšanas laiks: 3 min

Partijas “Vienotības” iecerētajai jaunajai politiskajai apvienībai vēlētājiem jāpiedāvā spēcīga programma, kā alternatīva valdošo politisko spēku piedāvājumam, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesors Ojārs Skudra.

Viņš norāda, ka pagaidām ir vēl daudz neskaidra saistībā ar jaunās politiskās apvienības veidošanu, tomēr jaunajai apvienībai, lai iegūtu rezultātu, jāizveido vērā ņemama rīcības programma, jo tās piedāvājumā jābūt kam tādam, ko nepiedāvā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vai nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK.

Pēc Skudras paustā, jaunā apvienība varētu piedāvāt reformas, kuras nepiedāvā patlaban vadošie politiskie spēki.

Skudra norādīja, ka pretējā gadījumā, ja apvienība nav spējīga piedāvāt oriģinālu pozīciju, tās izveidošana ir bezjēdzīga. Jaunajai apvienībai jāpārliecina vēlētājus, ka viņu piedāvātajām izmaiņām ir būtiska nozīme.

Pēc Skudra teiktā, pagaidām par apvienību ir ļoti daudz neskaidrību, kuras iespējami ātri jānovērš, piemēram, patlaban varētu veidoties pretrunas “Vienotības” frakcijā Saeimā un jaunajā apvienībā, jo, kā zināms arī frakcija patlaban ir sava veida apvienība.

Skudra norādīja, ka patlaban vērojams, ka kāda daļa politiķu cenšas pamest “Vienotību” un doties uz citiem politiskajiem spēkiem, kā rezultātā šie cilvēki, visticamāk, nepievienosies jaunajai apvienībai.

Tāpat Skudra skaidroja, ka nozīmīga loma būs jaunās apvienības pozīcijai, proti, vai tās izveidošana būs tikai “izkārtnes maiņa” “Vienotībai” vai arī visi politiskie spēki, kas apvienosies jaunajā apvienībā, būs vienlīdzīgi. Tāpat nozīme būs dažādiem organizatoriskajiem faktoriem – līderiem, apvienības vadībai un citiem.

Pēc Skudras paustā, “Vienotībai” jābūt gatavai, ka pretinieki izmantos argumentu, ka apvienības izveidošana ir tikai “izkārtnes maiņa”, tāpēc politiskajam spēkam būs jāspēj pierādīt, ka “Vienotība” neveido šo apvienību tikai tāpēc, lai pārkāptu 5% barjeru un iegūtu mandātus Saeimā.

Tāpat svarīgs būs apvienības skaitliskais apmērs un atbalsts visos vēlēšanu apgabalos. Skudra norāda, ka jaunajai apvienībai, lai tā būtu veiksmīga, svarīgi, lai tā ir atbalstīta ne tikai Rīgā, kur “Vienotībai” ir vērojams atbalsts, bet arī reģionos – Zemgalē, Latgalē, Vidzemē un Kurzemē.

Skudra norādīja, ka tāpat nekavējoties jāvienojas par līderiem un programmu, vēlākais līdz šī gada pavasarim, citādi viss būšot nokavēts un darīts par velti.

Jau ziņots, ka “Vienotība” mudina partijas ar līdzīgām vērtībām kopā startēt Saeimas vēlēšanās, veidojot jaunu politisko apvienību. To šodien partijas domes sēdē sacīja “Vienotības” priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Apvienība vēlēšanās startēs ar jaunu nosaukumu, bet par to, kāds tas būs, vēl ir jādiskutē ar partneriem, žurnālistiem skaidroja Ašeradens. Viņš uzsvēra, ka apvienības veidošana nenozīmēs partiju saplūšanu.

Ašeradens pauda, ka līdz šim “Vienotība” veikusi garu un atbildīgu ceļa posmu, bet tagad nonākusi punktā, kur lēmumi var būt izšķiroši gan partijai, gan Latvijai kopumā. Politiķis atskatījās uz līdz šim paveikto, uzsverot, ka “Vienotība” vadījusi valdību septiņus gadus, un šajā laikā ir gūti panākumi un pieļautas kļūdas. Vēlāk iestājusies stagnācija, tāpēc nepieciešams mainīties, lai atgūtu enerģiju un spēku. Šādas pārmaiņas jau notiek, akcentēja Ašeradens.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri