Valmieras Ziņas

Bērns nogādāts slimnīcā ar aizdomām par saindēšanos ar žurku indi

Lasīšanas laiks: < 1 min

Vakar Vidzemē gadu un divus mēnešus vecs puika nogādāts slimnīcā ar aizdomām par saindēšanos ar žurku indi. Pieaugušais bija pamanījis bērna rokās indes briketi, kurai trūka daļas, kuru savukārt nevarēja atrast. Bērns nogādāts slimnīcā papildu izmeklējumu veikšanai, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Mediķi atgādina, ka nedrīkst pieļaut bērnu piekļuvi sadzīves ķīmijai. Tāpat uzsver, ka karsta dzēriena krūzes ir jānovieto bērniem neaizsniedzamā vietā. Ja negadījums tomēr noticis, tad apdeguma vieta jādzesē zem tekoša vēsa ūdens vismaz desmit minūtes. 

Vakar slimnīcā nogādāti vairāki mazi bērni, kuri guvuši termiskus apdegumus, sev virsū uzgāžot karstus šķidrumus.

Vidzemē 11 mēnešus vecs puika apgāzis verdoša ūdens krūzi un guvis sejas, pleca un rokas termiskus apdegumus. Savukārt Rīgā vienu gadu un astoņus mēnešus veca meitene apgāza verdošas tējas krūzi, gūstot krūškurvja, muguras un viena pleca termiskus apdegumus. Citviet Rīgā pusotru gadu vecs puika apgāza karsta dzēriena krūzi, gūstot krūškurvja un vēdera termiskus apdegumus.

Rīgā vienu gadu un deviņus mēnešus vecs puika bērnu laukumā krita no aptuveni pusotra metra augstuma. Krītot uz galvas, gūta galvas trauma, kā arī pastāv aizdomas par mugurkaula traumu. Bērns nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi saņēmuši 1230 izsaukumus, no kuriem 161 saistīts ar traumām.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri