Valmieras Ziņas

Valmieras pilsētas pašvaldības policija pērn reaģējusi uz 2046 telefoniskiem izsaukumiem

Lasīšanas laiks: 3 min

Garāks darba laiks Valmieras pilsētas pašvaldības policijas dežūrdaļai 2015.gadā ir ļāvis kopumā padarīt vairāk, efektīvāk rūpējoties par drošību un kārtību Valmieras pilsētā. Proti, pagarinot dežūrdaļas darba laiku no plkst.10.00 līdz 4.00 katru dienu, kāds tas 2014.gadā bija tikai nedēļas nogalēs, tā 2015.gadā ir varējusi reaģēt uz 2046 telefoniskiem izsaukumiem, kas ir par 253 izsaukumiem vairāk nekā 2014.gadā, informē Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Rakstiski 2015.gadā Valmieras pilsētas pašvaldības policijas lietvedībā ir saņemts 161 iesniegums – par 43 vairāk nekā 2014.gadā. Lielākā daļa šo iesniegumu ir fizisku personu rakstīti – 105, taču arī no juridiskām personām ir saņemti 22 iesniegumi, kā arī 34 ir valsts un pašvaldības iestāžu iesniegumi.

Klātienē, līdzīgi kā 2014.gadā, palīdzību Valmieras pilsētas pašvaldības policijā ir meklējuši 48 apmeklētāji. Izvērtējot sūdzību būtību, policija vai nu izskaidroja apmeklētāja tiesības un aicināja vērsties rajona tiesā, vai pieņēma lēmumu par tālāko rīcību, vai uzsāka administratīvo tiesvedību, vai arī pieņēma apmeklētāja rakstisku iesniegumu un nosūtīja to pēc piekritības Valsts policijai.

2015.gadā ir uzsāktas 38 administratīvās lietvedības, kas ir par 23 vairāk nekā gadu iepriekš. Liela daļa no tām – 23 gadījumi – ir par atkritumu apsaimniekošanas līgumu neslēgšanu un neiesaistīšanos Valmieras atkritumu apsaimniekošanas sistēmā. Vairumā gadījumu pēc lietvedības uzsākšanas līgums par atkritumu apsaimniekošanu ir ticis noslēgts, tomēr, nevēloties sadarboties, tika sastādīti arī administratīvā pārkāpuma protokoli, kas izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai nosūtīti Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajai komisijai.

Valmieras pilsētas pašvaldības policija pagājušajā gadā ir nodrošinājusi sabiedrisko kārtību 18 publiskajos pasākumos, lielākie no tiem bija Valmieras pilsētas svētki, SEB MTB maratons, grupas “Prāta Vētra” koncerts un Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde.

Pašvaldības policija reaģē arī uz izsaukumiem, kas saistīti ar nepiedienīgu personu uzvedību, viņiem atrodoties alkohola reibuma stāvoklī. 356 personas šādos gadījumos pērn ir nogādātas Valsts policijas Valmieras iecirkņa atskurbtuvē, 18 personas – medicīnas iestādē, 96 – dzīvesvietā, bet sešas – nakts patversmē.

Rūpējoties par sabiedrisko kārtību pilsētā, pašvaldības policija 2015.gadā ir sastādījusi 259 administratīvo pārkāpumu protokolus, kas ir par 36 protokoliem mazāk kā 2014.gadā. Lielākā daļa no šiem protokoliem ir par tādiem pārkāpumiem kā personu, tai skaitā nepilngadīgu atrašanās sabiedriskā vietā alkohola reibuma stāvoklī, par alkohola lietošanu un par atrašanos sabiedriskā vietā ar atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu. Tāpat protokoli sastādīti par “sīko huligānismu”, piemēram, naktsmiera traucēšanu, kā arī par dzīvnieku labturības noteikumu neievērošanu, piemēram, daudzdzīvokļu namos gaudojošiem un rejošiem suņiem saimnieku prombūtnes laikā. Ir sodīti arī 503 transporta līdzekļu vadītāji par transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu neievērošanu. 2014.gadā šādu pašvaldības policijas uzliktu sodu saņēma 311 transporta līdzekļu vadītāji.

Pagājušā gada laikā pašvaldības policija ir aizturējusi 11 meklēšanā esošas personas un 16 personas par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Valsts policijai pēc piekritības ir nodoti 45 lietu materiāli, kā arī pašvaldības policija ir iesaistījusies 109 ģimenes skandālu risināšanā.

“Pateicos visiem, kuri iesaistījušies pilsētas sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, arī tiem pilsētas iedzīvotājiem, kuri, pamanot pārkāpumus, nav baidījušies policijai ziņot par problēmu. Līdz ar to aicinu ikvienu nebaidīties zvanīt pašvaldības policijas dežūrdaļai pa tālruni 64222951, ziņojot par problēmām un pārkāpumiem, kur nepieciešama nekavējoša policijas iejaukšanās. Savukārt par problēmām, kas neprasa operatīvu rīcību, ja zvanītājs vēlas palikt anonīms, aicinu policiju par problēmu informēt, izmantojot anonīmo uzticības tālruni – 64210685. Nepaliksim vienaldzīgi pret nejēdzībām, kas notiek mūsu pilsētā! Būsim redzīgi, dzirdīgi un drosmīgi! Tikai kopā ar pilsoniski aktīviem iedzīvotājiem mēs spēsim uzlabot sabiedrisko kārtību Valmieras pilsētā!” izvērtējot 2015.gada darbu, aicina Valmieras pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Armands Miķelsons.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu pārdevējam (-ai) veikalā “top!” Sedā,Uzvaras ielā 10. Galvenie darba pienākumi: Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; Pircēju apkalpošana pie kases; Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; Precizitāte, atbildības sajūta. Piedāvājam: Veselības apdrošināšana; Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; Svētku dāvanas; Atmaksātus papildatvaļinājumus; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; Interesantu darbu stabilā uzņēmumā,mūsdienīgu darba vidi; Darba alga no EUR 820-870 (bruto); Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – pārdevējs Sedā vai pieteikties personīgi, vai WhatsApp tel.nr. +371 29529416. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Seda, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-27 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: pa mob.telef.29529416 Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Pievienojies mūsu komandai! Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskola (turpmāk – Skola) aicina darbā  vācu valodas skolotāju (profesijas klasifikatora kods 2341 01) (6 kontaktstundas nedēļā) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: “Kauguru skola”, Kauguri, Kauguru pagasts, Valmieras novads. Ja Tu vēlies: • īstenot izglītības programmu “Vācu valoda” mācību priekšmetā atbilstoši Valsts izglītības standartam; • sniegt individuālu un diferencētu atbalstu izglītojamajiem mācību priekšmetā; • veicināt izglītojamo individuālo sasniegumu attīstību; • sekot līdzi jaunākajām tendencēm pedagoģijas nozares attīstībā; • izstrādāt piedāvājumu mācību priekšmeta, Skolas radošai un inovatīvai izaugsmei; un ja Tev ir: • izglītība saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes augstākajā līmenī; • kompetences: komunikācijas un sadarbības prasmes; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; spēja reaģēt uz izglītojamo vajadzībām, kā arī motivēt izglītojamos darbam; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Par pedagogu darba samaksu”; • personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt līdz 2024.gada 15.jūnijam e-pastā: kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv. Tālrunis informācijai: 29435511. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VISPĀRĒJĀS PAMATIZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kauguru skola, Kauguri, Kauguru pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-15 Kontaktpersona: CV;piet.vēst.,izgl.,dok.,kopiju lūdzam sūtīt uz e-pastu:kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri