Valmieras Ziņas

Pateicība glābējiem

Lasīšanas laiks: 3 min

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Valmieras daļa saņēmusi dāvinājumu no kredītkompānijas “Money Express Credit”. Pateicībā par pašaizliedzīgo darbu firmas pārstāvji glābējiem uzdāvināja veļas mazgāšanas mašīnu.

Sabrukušajā veikalā “Maxima” Zolitūdē bija izvietots viens no “Money Express Credit” valūtas maiņas punktiem. Kā stāsta kredītkompānijas projektu vadītājs Dmitrijs Smirnovs, neviens no firmas darbiniekiem nav cietis, jo maiņas punkts bijis izvietots netālu no ieejas, kas devis iespēju laikus evakuēties, taču telpās palikusi prāva naudas summa. Pēc četriem mēnešiem, kad firmas darbiniekiem ļauts iekļūt maiņas punktā, konstatēts, ka nav pazudis ne santīms.

D. Smirnovs uzsvēra: “Mēs nešaubījāmies, ka visas materiālās vērtības būs drošībā. Ugunsdzēsēji apliecināja, ka ir godavīri un glābšanas dienestā strādā nevis naudas dēļ, bet idejas vārdā. Zinot par glābēju slikto materiālo nodrošinājumu, vēlējāmies pateikties par viņu varonīgo rīcību, glābjot cilvēkus, ar noderīgu dāvanu. Noskaidrojām, ka Rīgas ugunsdzēsēju vienības ir saņēmušas palīdzību no ziedotājiem. Tā, kā Zolitūdes traģēdijas seku likvidēšanā piedalījās arī valmierieši, nolēmām palīdzēt Valmieras ugunsdzēsēju vienībai, kurai nepieciešama lielas ietilpības veļas mazgāšanas mašīna. Esam iecerējuši arī turpmāk atbalstīt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienības.”

VUGD Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš pastāstīja, ka no Vidzemes Zolitūdes traģēdijas seku likvidēšanā piedalījās ap 40 glābējiem, tostarp arī vairāki valmierieši. Saņemot dāvinājumu J. Skrastiņš, uzsvēra, ka šis ir ļoti patīkams pārsteigums, jo glābēji ar dāvanām neesot lutināti.

“Lielas ietilpības veļas mašīna mūsu darbā nav ekstra, bet nepieciešamība, jo glābēju tērpus ir grūti ievietot standarta ietilpības veļas mašīnās”, skaidro J. Skrastiņš.

Pašlaik veļas mašīna tiks uzstādīta pagaidu telpā. Nākamgad plānots īstenot Valmieras depo rekonstrukciju, kuras ietvaros izveidos veļas mazgāšanas un žāvēšanas telpu.

J. Skrastiņš pauda cerību, ka ne tikai sabiedrība, bet arī valsts vara sapratīs, ka glābšanas dienestam ir nepieciešams atbalsts, lai tas spētu pilnvērtīgi pildīt savas funkcijas un varētu palīdzēt kritiskās situācijās. Kā stāsta VUGD pārstāvis, Valmieras depo esot salīdzinoši labā stāvoklī, taču Vidzemē ir tādi, kas ir uz sabrukšanas robežas un apdraud pašu glābēju dzīvības. Piemēram, Ērgļu depo ir slēgts avārijas stāvokļa dēļ, tādēļ dienestam nākas īrēt citas telpas ugunsdzēsēju posteņa vajadzībām.

“Glābšanas operācijas “Maxima” veikalā bija nopietna mācību stunda visam glābšanas dienestam, jo tik liela apmēra traģēdija Latvijas vēsturē nav ilgi notikusi. Zolitūdes traģēdija, kā arī Rīgas pils ugunsgrēks prasīja maksimālu spēku koncentrēšanu, atklājot vājās vietas VUGD materiāli tehniskajā nodrošinājumā. Pēc Zolitūdes traģēdijas mūsu dienests beidzot ir pamanīts, un esam saņēmuši solījumus, ka pamazām tika sakārtoti depo un iepirkta jauna tehnika”, piebilst J. Skrastiņš.

172 177 178 193 195

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Mežs un lauks" aicina darbā MEHATRONIĶI Darba pienākumi: Veikt elektronisko iekārtu projektēšanu un izbūvi Izstrādāt un testēt iekārtas un to daļas Sniegt tehnisku palīdzību ražošanas iekārtu elektronisko sistēmu lietošanā Veikt ražošanas iekārtu elektrotehniskos un hidraulikas remonta darbus, iekārtu apskates, profilaktiskās pārbaudes un mērījumus Veikt iekārtu remontus izbraukumos pie klientiem Piedalīties iekārtu montāžas un uzstādīšanas darbos Prasības pretendentiem: Profesionālā vai augstākā izglītība elektronikas specialitātē Precizitāte, godīgums, mērķtiecība, augsta atbildības sajūta, iniciatīva Spēja komunicēt ar klientiem un komandu Pieredzi elektronikā uzskatīsim kā priekšrocību B kategorijas autovadītāja apliecība Labas datorlietotāja prasmes Svešvalodu zināšanas (angļu) Mēs piedāvājam: Dinamisku un interesantu darbu augošā uzņēmumā Saliedētu un kompetentu darba kolektīvu Sociālās garantijas un motivējošu atalgojuma sistēmu atbilstoši darba rezultātiem Apmācības Pretendentiem pieteikties zvanot 25666615 Profesija: MEHATRONIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-15 Darba sākšanas datums: 2024-05-15 Kontaktpersona: Ģirts Luste Izglītības līmenis: 1.līmeņa profesionālā augstākā izglītība

Mūsu partneri