Valmieras Ziņas

EKO punkti paredzēti tikai šķirotajiem atkritumiem

Lasīšanas laiks: 3 min

Valmiera var lepoties ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi un attīstību atkritumu šķirošanā. Ja šo laiku salīdzina ar izglītības iegūšanai paredzēto, atkritumu šķirošanas jomā esam nonākuši jau augstskolā. Tomēr EKO punktos, kas ir paredzēti tikai šķirotajiem atkritumiem, redzami nešķirotu sadzīves atkritumu maisi, tukšiem konteineriem blakus noliktas kastes, spaiņi un maisi, informē Valmieras pilsētas pašvaldībā.

EKO punktu sistēma ir izveidota, lai atbalstītu iedzīvotājus – dotu iespēju samazināt atkritumu apjomu, par kā izvešanu jāmaksā mājsaimniecībai, lai cilvēki varētu dzīvot atbilstoši zaļajai domāšanai un realizēt videi draudzīgus paradumus, kā arī lai samazinātu ietekmi uz vidi – samazinātu noglabājamo atkritumu apjomu un nodotu izejvielas otrreizējai pārstrādei.

Valmieras pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus nesamierināties ar pārkāpumiem EKO punktu izmantošanā un aktīvi sadarboties ar pašvaldību. Gadījumos, ja novērojat, ka cilvēki, kuriem nav noslēgts atkritumu apsaimniekošanas līgums, izmet nešķirotus atkritumus EKO punktos, nekavējoties ziņojiet Valmieras pašvaldības policijai pa tālruni 64222951. Tāpat nevajag palikt vienaldzīgiem, ja sadzīves atkritumi ar maisiem tiek izmesti sabiedriskā transporta pieturās, atkritumu konteineros pie veikaliem, kaimiņu konteineros vai zaļajās zonās. Par šādiem gadījumiem jāziņo policijai.

Ja situācija EKO punktos neuzlabosies, Valmieras pilsētas pašvaldības speciālisti kopā ar SIA “ZAAO” speciālistiem apsvērs iespēju līdz brīdim, kamēr visām mājsaimniecībām nebūs noslēgti līgumi par atkritumu izvešanu un pašvaldībai nebūs iespējas uzstādīt videonovērošanas sistēmas, slēgt publiskos šķirošanas punktus.

2014.gadā vairāku iedzīvotāju nekārtības dēļ tika slēgts EKO punkts Dīvaliņa ielas stāvlaukumā. Līdz ar ceļa remontdarbiem tika slēgts arī EKO punkts Brīvības ielas galā. Šobrīd visnekārtīgākais EKO punkts ir Loku/ Vienības/Rūjienas ielas krustojumā.

Valmierā iedzīvotājiem ir pietiekami plašas iespējas šķirot atkritumus. Daudzi iesaistās otrreizējai pārstrādei derīgu izejvielu nodošanā. Taču ir cilvēki, kuri norāda, ka viņu motivāciju šķirot varētu paaugstināt tas, ja šķirošanas konteineri būtu vēl tuvāk dzīves vietai.

Šobrīd Valmierā darbojas divi SIA ‘ZAAO” EKO laukumi Beātes ielā 47 un Dzelzceļa ielā 5. Tāpat SIA “ZAAO” privātmāju iedzīvotājiem piedāvā pakalpojumu – EKO soma. Lai to iztukšotu, atkritumu savākšanas mašīna piebrauc pie mājas pēc noteikta grafika. Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmos ir izvietoti arī dalītās atkritumu savākšanas konteineri.

Pilsētā pieejami pieci publiskie EKO punkti:

  • Imantas/Mednieku ielas krustojumā;
  • Brīvības/Beverīnas ielas krustojumā;
  • Loku/Vienības/Rūjienas ielas krustojumā;
  • Rubenes/Annas ielas krustojumā;
  • Jāņparkā, Rīgas ielā 58.

Balstoties uz Ziemeļvidzemes reģionālā atkritumu apsaimniekošanas plāna, Valmierā vidēji no visa radītā atkritumu apjoma cilvēki šķiro ap 17% otrreizējai pārstrādei nododamās izejvielas.

Atkritumu šķirošana ir reāla iespēja iedzīvotājiem samazināt to atkritumu apjomu, par kā izvešanu viņi maksā SIA “ZAAO”. Tāpat atkritumu apjomu var samazināt, izvairoties no tādu preču iegādes, kas ir lielā, nešķirojamā vai otrreiz nepārstrādājamā iepakojumā, salabojot saplīsušas lietas, kā arī izmantojot lietas atkārtoti vai atdodot tās citiem cilvēkiem.

SIA "Valmieras ūdens" aicina darbā METROLOĢIJAS INŽENIERI Galvenie amata pienākumi:plānot ūdensapgādes patēriņa mērītāju uzstādīšanas, verifikācijas un kontroles procesus; optimizēt ūdens patēriņa mērītāju datu nolasīšanas tehnoloģijas, izmantojot jaunākās inovācijas; organizēt inkasācijas tipa ūdens patēriņa mērītāju patēriņa datu nolasīšanu un analīzi; veidot ciešu sadarbību ar partneriem, ar IoT (Internet of Things) tehnoloģiju aprīkotu patēriņa mērītāju uzstādīšanā un ekspluatācijā; veikt atbildībā esošo mērītāju iekārtu un materiālu uzskaiti; konsultēt klientus par ūdens patēriņa mērītāju (uzskaites) mezglu uzstādīšanu un pareizu ekspluatāciju; uzstādīt un reģistrēt uzņēmuma klientu ūdens patēriņa mērītājus. Prasības pretendentam: augstākā izglītība inženierzinātnēs; iepriekšēja darba pieredze līdzvērtīgā amatā 1 gads; spēja patstāvīgi plānot darbu; teicamas komunikācijas prasmes un spēja strādāt komandā; tehniskās zināšanas, radoša un ātra domāšana; precizitāte un augsta atbildības sajūta; labas prasmes darbā ar datoru (MS Office, vēlama ĢIS programmas), B kategorijas autovadītāja apliecība; teicamas valsts valodas zināšanas, labas angļu valodas zināšanas. Mēs piedāvājam: interesantu un atbildīgu pilnas slodzes darbu stabilā uzņēmumā; mēneša atalgojumu 1600 EUR pirms nodokļu nomaksas; darba automašīnu un darba izpildei nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu; sociālās garantijas atbilstoši Darba Koplīgumam; labus darba apstākļus, kvalifikācijas paaugstināšanas iespējas; veselības apdrošināšanu. Pretendenti aicināti sūtīt savu CV un motivācijas vēstuli ar norādi “Metroloģijas inženieris” līdz 31.05.2022. uz e-pastu: info@valmierasudens.lv. Par rezultātiem tiks informēti tie kandidāti, kuri tiks aicināti uz darba interviju. Informējam, ka pieteikumā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi, atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: METROLOĢIJAS INŽENIERIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Grīšļu iela 6, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Kontaktpersona: Dagnis Muižnieks Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

SIA „Firma Madara’89” viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu konditoram (-ei) maiznīcā “top!” Rūjienā,Brīvības ielā 8 Galvenie darba pienākumi: Konditorejas izstrādājumu ražošana, ievērojot receptūras un tehnoloģiskās instrukcijas; Gatavās produkcijas kontrole un pēcapstrāde. Prasības kandidātiem: Obligāta darba pieredze konditorejā nav nepieciešama; Godīgums un atbildības sajūta; Pozitīva attieksme pret darbu. Piedāvājam: Veselības apdrošināšana; Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; Svētku dāvanas; Atmaksātus papildatvaļinājumus; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; Interesantu darbu stabilā uzņēmumā, mūsdienīgu darba vidi; Darbs maiņās no plkst. 5.00 līdz15.00; Darba alga no EUR 900 (bruto); Piedāvājam apmācības uz vietas maiznīcā. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - konditors RŪJIENĀ vai zvani, sūti ziņu WhatsApp +371 29 174 701. Profesija: KONDITORS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brīvības iela 8, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-28 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv vai zvanīt uz WhatsApp mob.t. +37129174701

Mūsu partneri