Valmieras Ziņas

Topošie ārsti praktizē Vidzemes slimnīcā

Lasīšanas laiks: 2 min

Topošie ārsti vasaras praksi labprāt iziet Vidzemes slimnīcā – tas jāatzīst, jo arī šogad te mediķa profesiju apgūs pavisam 65 jaunieši no Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas fakultātes. 15 3.kursa studentiem tā ir klīniskās aprūpes prakse, kas vairāk vērsta uz māsu darbu. Savukārt ārsta praksei pieteikušies 50 5.kursa studenti, informē Benita Brila, SIA “Vidzemes slimnīca” sabiedrisko attiecību speciāliste.

Vasarā, kad nodaļu darbinieki dodas atvaļinājumā, praktikantu izpalīdzīgās rokas ir ļoti noderīgas. Iepazīstot māsas darbu, praktikanti pacientiem liek “sistēmas”, izdara injekcijas, izdala tabletes, palīdz izmērīt temperatūru un veic visus pārējos māsas pienākumu. 5.kursa studenti darbalaiku pavada kopā ar ārstiem, vērojot un piedaloties viņu ikdienā, kurā ir gan pacienta pirmreizējā apskate un slimības vēstures jeb anamnēzes ievākšana, izmeklējumu nozīmēšana, diagnozes noteikšana un terapijas plāna sagatavošana, gan veselības stāvokļa izvērtēšana dinamikā.

Arī šovasar Vidzemes slimnīcā praktizē jaunieši no visas Latvijas, ne tikai Valmieras un tai tuvējām pilsētām. Kāpēc tāda izvēle? Terapijas nodaļā sastaptā praktikante Evija Melberga ir rīdziniece, bet Valmiera esot viņas mīļākā pilsēta jau kopš sporta nometņu laikiem… Tad nu izmantojusi izdevību atkal Valmierā atgriezties, tikai citā statusā. Otras praktikantes Gerdas Pētersones dzimtā vieta ir Aizpute, un meitene esot īsta Kurzemes patriote. Bet arī viņai ar Valmieru saistoties patīkamas atmiņas, tāpēc izvēlējusies Vidzemes slimnīcu par prakses vietu. Abas dalās iespaidos par šo ārstniecības iestādi un darbu tajā – patīkami esot tas, ka te pārsvarā pacienti, ar kuriem var sazināties latviešu valodā un kuri meitenēm novēlot veiksmi un izdošanos mācībās. Savukārt meitenes uzteic savus prakses vadītājus, kas cenšoties viņām parādīt pēc iespējas vairāk, iepazīstināt ar visu terapeita ikdienas darba apjomu un daudzveidību.

Arī citu praktikantu kopīgais iespaids par Vidzemes slimnīcu veidojies ļoti pozitīvs, jo nodaļās viņi sastapuši draudzīgus un atsaucīgus mediķus, kas ļāvuši praktiski iesaistīties pacientu aprūpē un ārstēšanā, tā padarot prakses laiku interesantāku un lietderīgāku. Rīgas klīnikās iepriekšējās praksēs, atzina vairāki jaunieši, viņiem ļauts tikai skatīties, nevis piedalīties procesā.

Topošie mediķi atzinīgi vērtē arī slimnīcas labiekārtoto darba vidi un tehnisko nodrošinājumu. Bet jaunieši, kas Valmierā ieradušies pirmo reizi vai iegriezušies pēc ilgāka pārtraukuma, sajutušies patīkami pārsteigti par daudzveidīgajām atpūtas un izklaides iespējām.

Vidzemes slimnīca ne tikai uzņem un apmāca praktikantus, bet domā ilgtermiņā, rūpējoties par mediķu paaudžu maiņu un speciālistu pēctecību.

“Tāpēc šogad, atsaucoties Veselības ministrijas rīkojumam par rezidentu piesaisti reģionālajām slimnīcām, esam noslēguši sadarbības līgumus ar vairākiem topošajiem ārstiem, kuri pēc rezidentūras apmācības plāno uzsākt darba gaitas Vidzemes slimnīcā,”

stāsta ārstnieciskā direktore Inga Ozoliņa.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu pārdevējam (-ai) veikalā “top!” Sedā,Uzvaras ielā 10. Galvenie darba pienākumi: Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; Pircēju apkalpošana pie kases; Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; Precizitāte, atbildības sajūta. Piedāvājam: Veselības apdrošināšana; Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; Svētku dāvanas; Atmaksātus papildatvaļinājumus; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; Interesantu darbu stabilā uzņēmumā,mūsdienīgu darba vidi; Darba alga no EUR 820-870 (bruto); Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – pārdevējs Sedā vai pieteikties personīgi, vai WhatsApp tel.nr. +371 29529416. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Seda, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-27 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: pa mob.telef.29529416 Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Pievienojies mūsu komandai! Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskola (turpmāk – Skola) aicina darbā  vācu valodas skolotāju (profesijas klasifikatora kods 2341 01) (6 kontaktstundas nedēļā) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: “Kauguru skola”, Kauguri, Kauguru pagasts, Valmieras novads. Ja Tu vēlies: • īstenot izglītības programmu “Vācu valoda” mācību priekšmetā atbilstoši Valsts izglītības standartam; • sniegt individuālu un diferencētu atbalstu izglītojamajiem mācību priekšmetā; • veicināt izglītojamo individuālo sasniegumu attīstību; • sekot līdzi jaunākajām tendencēm pedagoģijas nozares attīstībā; • izstrādāt piedāvājumu mācību priekšmeta, Skolas radošai un inovatīvai izaugsmei; un ja Tev ir: • izglītība saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes augstākajā līmenī; • kompetences: komunikācijas un sadarbības prasmes; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; spēja reaģēt uz izglītojamo vajadzībām, kā arī motivēt izglītojamos darbam; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Par pedagogu darba samaksu”; • personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt līdz 2024.gada 15.jūnijam e-pastā: kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv. Tālrunis informācijai: 29435511. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VISPĀRĒJĀS PAMATIZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kauguru skola, Kauguri, Kauguru pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-15 Kontaktpersona: CV;piet.vēst.,izgl.,dok.,kopiju lūdzam sūtīt uz e-pastu:kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri