Valmieras Ziņas

5 ieteikumi, kas atļaus izvēlēties atbilstošāko saldētavu

Lasīšanas laiks: 4 min

Nepieciešama jauna saldēšanas kamera? Saldētavas iegāde itin bieži izvēršas visai mulsinošā pasākumā, patērētājam nenojaušot, kādi ir tie kritēriji, pēc kuriem saldētavas izvēlē būtu ieteicams vadīties.

Ja arī Tu esi nolēmis iegādāties, vai esi spiests aizvietot veco saldētavu ar jaunu, šie lietderīgie ieteikumi Tev palīdzēs lūkoties pareizajā virzienā un pieņemt vislabāko iespējamo gala lēmumu.

Saldētavas tipam jāatbilst virtuves iekārtojuma īpatnībām

Atbilstošākās saldēšanas kameras izvēlē visai būtisku lomu spēlē Tavas virtuves iekārtojums. Ja virtuve ir salīdzinoši plaša un Tev nav jāuztraucas par saldētavas ietilpināšanu starp daudzām citām sadzīves tehnikas iekārtām, vari dot priekšroku horizontālai saldētavas kamerai. Šī tipa saldētavas visbiežāk ir ietilpīgas un izmēros lielākas par vertikālajām saldētavām, kā arī atļauj veikt lielākus saldēto produktu uzkrājumus.

Izmērā mazākās virtuvēs lieliski iederēsies jau iepriekš pieminētā vertikālā saldētava, kas vizuāli atgādina virtuves skapīti. Šīs saldēšanas kameras perfekti pielāgosies virtuves mazajiem izmēriem, turklāt vertikālās saldētavas virsma var tikt izmantota arī citiem nolūkiem, piemēram, produktu sagatavošanai, tādējādi lietderīgi izmantojot ikkatru brīvo virtuves kvadrātmetru.

Jo lielāka ģimene, jo lielāka saldētava

Ir tikai loģiski, ka lielākām saimniecībām būs nepieciešama ietilpīgāka saldētava un otrādi, tāpēc, izvēloties saldēšanas kameras tilpumu, jācenšas pieturēties pie optimālā saldētavas tilpuma rādītāja – 200 litri. Šis skaitlis parasti apzīmē saldētavu, kas ir pietiekami ietilpīga, lai uzglabātu visus nepieciešamos produktus ģimenei, kas sastāv no 4 cilvēkiem.

Taču ar pieturēšanos pie principa, jo lielāka ģimene, jo lielāka saldētava, vien būs par maz. Tev kā patērētājam noteikti jāaizdomājas arī par saldētavā uzglabājamo produktu daudzumu. Proti, ja saldētus produktus lieto neregulāri, kā arī neesi iecerējis veikt uzmanības ievērīgus saldēto produktu uzkrājumus, vajadzības iegādāties 200 un vairāk litru lielu saldētavu nav.

Pievērs uzmanību atsaldēšanas veidam

Kad esi izšķīries par labu Tavām vajadzībām atbilstošam saldētavas tilpumam, jāpievēršas iekārtas atsaldēšanas veidam. Kāpēc tas ir tik svarīgi? Šeit ir runa par saldētavas kastes kopšanas īpatnībām. Ja veikalā noskatītā saldētava ir aprīkota ar manuālās atsaldēšanas sistēmu, jārēķinās, ka šādas saldētavas kopšana būs salīdzinoši apgrūtinoša. Tiesa, manuālās atsaldēšanas process nav jāveic biežāk nekā divas reizes gadā, taču arī šīs divas reizes var izvērsties nervus un pacietību kutinošos pasākumos.

Cilvēkiem, kas nevēlas patērēt daudz laika kopjot saldēšanas kameru, eksperti iesaka izvēlēties saldētavu ar tā saukto “No Frost’’ sistēmu, kas nozīmē, ka saldētava atsaldēšanu veiks automātiski. Turklāt šī inovatīvā sistēma parūpēsies arī par to, lai produkti, kas atrodas saldētavā, nekad nepārklātos ar biezu ledus kārtu, kā tas nereti notiek, ilglaicīgi izmantojot saldētavu, kas aprīkota ar manuālās atsaldēšanas sistēmu.

Izvēlies tilpumam atbilstošu jaudu

Izvēloties saldēšanas kameru mājoklim, nevajadzētu aizmirst arī par izraudzītās iekārtas jaudas atbilstību tās izmēram. Šeit talkā nāks vadošais jaudas rādītājs – 5 līdz 8 kg diennaktī. Šāds mērījums ir perfekti piemērots 200 litru ietilpīgai saldētavai, kas, kā jau iepriekš noskaidrojām, ir labākais variants 4 cilvēku ģimenes saldēto produktu uzglabāšanas vajadzībām.

Protams, der atcerēties arī par iekārtas saldēšanas klasi. Arī šeit princips ir gaužām vienkāršs, proti, jo mazāk zvaigznīšu redzams uz saldētavas marķējuma, jo īsāks būs saldēto produktu uzglabāšanas ilgums. Centies izvairīties no iekārtām, kas apzīmētas ar vienu zvaigzni – tas nozīmē, ka saldēto produktu uzglabāšanas ilgums nepārsniegs vienu nedēļu.

Papildfunkcijas, par kurām ir vērts aizdomāties

Jaunākās paaudzes saldēšanas kameras ir aprīkotas ar dažnedažādām papildfunkcijām, piemēram, sensoru, elektroniskajiem taustiņiem un dažādām saldēšanas programmām, kas iekārtai patērētāju acīs nereti piedod papildu vērtību. Tieši atšķirīgās saldēšanas programmas visbiežāk ir tas iemesls, kādēļ patērētāji sliecas par labu vienai vai otrai iekārtai.

Ja esi nolēmis saldētavā uzglabāt daudz un dažādus produktus, noteikti pārliecinies, ka izvēlētā saldētava ir aprīkota ar tā dēvēto ātrās saldēšanas funkciju. Šī funkcija ļaus maksimāli ātri sasaldēt iekārtas augšpusē novietotos produktus, vienlaikus nekaitējot to produktu kvalitātei, kas atrodas pašā saldētavas apakšā.

Plaša saldētavu izvēle internetā

Kvalitatīva sadzīves tehnika, izdevīgi piedāvājumi, ātra piegāde un izcils klientu serviss – interneta veikals Xnet.lv ir īstā vieta atbilstošākās saldētavas iegādei tieši Tavam mājoklim. Ienāc, apskati, iegādājies, novērtē un saldē uz nebēdu!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras muzejs (turpmāk – muzejs) aicina darbā uz nenoteiktu laiku apmeklētāju konsultantu/-ti (pilna slodze). Darba vietas adrese: Bruņinieku iela 1, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • sniegt apmeklētājiem (t.sk. ārvalstu tūristiem) informāciju par ekspozīciju “de Woldemer” un muzeju, vadīt ekskursijas ekspozīcijā de Woldemer; • nodrošināt kvalitatīvu klientu servisu latviešu valodā un svešvalodās; • veikt ekspozīcijas telpu, inventāra, videonovērošanas kameru monitoringu; • veikt skaidras/bezskaidras naudas darījumus, veikt skaidras naudas un POS termināla uzskaiti ar kases aparātu; • sagatavot un iesniegt ar pienākumu izpildi saistīto grāmatvedības atskaiti; • nodrošināt apmeklētāju uzskaiti elektroniskajā apmeklētāju reģistrācijas modulī; un ja Tev ir: • vidējā izglītība; • pieredze darbā muzejā vai kultūras mantojuma objektā/ iestādē radniecīgā jomā; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • vienas Eiropas Savienības dalībvalstu oficiālās valodas zināšanas saskarsmes nodrošināšanā ar ārvalstu klientiem, kuri nepārvalda valsts valodu; • kompetences: labas komunikācijas spējas ar klientiem; spēja strādāt komandā un individuāli; spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību par pieņemtajiem lēmumiem; augsta atbildības sajūta, precizitāte, pozitīva attieksme pret darbu; • labas datorlietošanas prasmes; mēs piedāvājam: • summēto darba laiku; • atbildīgu un dinamisku darbu uz attīstību vērstā iestādē; • pamatalgu pārbaudes laikā 936 EUR pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika 985 EUR pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu un citas sociālās garantijas atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • profesionālās pilnveidošanās un izaugsmes iespējas zinošu un atsaucīgu kolēģu komandā. Profesionālās darbības aprakstu (CV) un motivācijas vēstuli lūdzam iesniegt elektroniski, nosūtot uz muzejs@valmierasnovads.lv, vai personīgi: Valmieras muzejs, Bruņinieku iela 1, Valmiera, Valmieras novads, ar norādi „Apmeklētāju konsultanta/-tes amatam”, līdz 2026.gada 7.janvārim. Tālrunis papildu informācijai: 64224770. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: KLIENTU APKALPOŠANAS SPECIĀLISTS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Bruņinieku iela 1, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2026-01-07 Kontaktpersona: muzejs@valmierasnovads.lv 64224770

"Valmieras piens", AS piedāvā darbu laborantam (-ei) Prasības kandidātam: Profesionālā vidējā izglītība pārtikas rūpniecībā; Zināšanas par kvalitātes vadības, vides pārvaldības, produkta nekaitīguma un pārtikas drošuma sistēmu standartu prasībām; Spēja strādāt ar datoru ikdienas darba uzdevumu veikšanai; Augsta atbildības sajūta, precizitāte un spēja strādāt patstāvīgi. Galvenie darba pienākumi: Ražošanas tehnoloģiskā procesa, iekārtu un inventāra higiēnas stāvokļa kontrole; Tehnoloģisko parametru un gatavās produkcijas fizikāli ķīmisko un sensoro analīžu veikšana saskaņā ar noteikto plānu; Analīžu rezultātu izvērtēšana atbilstoši uzņēmuma standartiem un specifikācijām; Laboratorijas dokumentācijas un gatavās produkcijas kvalitātes apliecību noformēšana. Mēs piedāvājam: Dinamisku un stabilu darba vidi; Nepieciešamās apmācības, uzsākot darbu; Bruto darba algu no 1190 EUR; Veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanu pēc pārbaudes laika; Bezmaksas iknedēļas pārtikas produktu komplektus un citus uzņēmuma labumus. Pretendentus lūdzam sūtīt CV uz e-pastu: valmieras.piens@foodunion.com. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks izvirzīti nākamajai atlases kārtai. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka AS “Valmieras piens”, reģ. nr. LV 40003020475, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: LABORANTS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 93, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2026-01-16 Darba sākšanas datums: 2025-12-17 Kontaktpersona: Sannija Novika Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

Mūsu partneri