Valmieras Ziņas

5 ieteikumi, kas atļaus izvēlēties atbilstošāko saldētavu

Lasīšanas laiks: 4 min

Nepieciešama jauna saldēšanas kamera? Saldētavas iegāde itin bieži izvēršas visai mulsinošā pasākumā, patērētājam nenojaušot, kādi ir tie kritēriji, pēc kuriem saldētavas izvēlē būtu ieteicams vadīties.

Ja arī Tu esi nolēmis iegādāties, vai esi spiests aizvietot veco saldētavu ar jaunu, šie lietderīgie ieteikumi Tev palīdzēs lūkoties pareizajā virzienā un pieņemt vislabāko iespējamo gala lēmumu.

Saldētavas tipam jāatbilst virtuves iekārtojuma īpatnībām

Atbilstošākās saldēšanas kameras izvēlē visai būtisku lomu spēlē Tavas virtuves iekārtojums. Ja virtuve ir salīdzinoši plaša un Tev nav jāuztraucas par saldētavas ietilpināšanu starp daudzām citām sadzīves tehnikas iekārtām, vari dot priekšroku horizontālai saldētavas kamerai. Šī tipa saldētavas visbiežāk ir ietilpīgas un izmēros lielākas par vertikālajām saldētavām, kā arī atļauj veikt lielākus saldēto produktu uzkrājumus.

Izmērā mazākās virtuvēs lieliski iederēsies jau iepriekš pieminētā vertikālā saldētava, kas vizuāli atgādina virtuves skapīti. Šīs saldēšanas kameras perfekti pielāgosies virtuves mazajiem izmēriem, turklāt vertikālās saldētavas virsma var tikt izmantota arī citiem nolūkiem, piemēram, produktu sagatavošanai, tādējādi lietderīgi izmantojot ikkatru brīvo virtuves kvadrātmetru.

Jo lielāka ģimene, jo lielāka saldētava

Ir tikai loģiski, ka lielākām saimniecībām būs nepieciešama ietilpīgāka saldētava un otrādi, tāpēc, izvēloties saldēšanas kameras tilpumu, jācenšas pieturēties pie optimālā saldētavas tilpuma rādītāja – 200 litri. Šis skaitlis parasti apzīmē saldētavu, kas ir pietiekami ietilpīga, lai uzglabātu visus nepieciešamos produktus ģimenei, kas sastāv no 4 cilvēkiem.

Taču ar pieturēšanos pie principa, jo lielāka ģimene, jo lielāka saldētava, vien būs par maz. Tev kā patērētājam noteikti jāaizdomājas arī par saldētavā uzglabājamo produktu daudzumu. Proti, ja saldētus produktus lieto neregulāri, kā arī neesi iecerējis veikt uzmanības ievērīgus saldēto produktu uzkrājumus, vajadzības iegādāties 200 un vairāk litru lielu saldētavu nav.

Pievērs uzmanību atsaldēšanas veidam

Kad esi izšķīries par labu Tavām vajadzībām atbilstošam saldētavas tilpumam, jāpievēršas iekārtas atsaldēšanas veidam. Kāpēc tas ir tik svarīgi? Šeit ir runa par saldētavas kastes kopšanas īpatnībām. Ja veikalā noskatītā saldētava ir aprīkota ar manuālās atsaldēšanas sistēmu, jārēķinās, ka šādas saldētavas kopšana būs salīdzinoši apgrūtinoša. Tiesa, manuālās atsaldēšanas process nav jāveic biežāk nekā divas reizes gadā, taču arī šīs divas reizes var izvērsties nervus un pacietību kutinošos pasākumos.

Cilvēkiem, kas nevēlas patērēt daudz laika kopjot saldēšanas kameru, eksperti iesaka izvēlēties saldētavu ar tā saukto “No Frost’’ sistēmu, kas nozīmē, ka saldētava atsaldēšanu veiks automātiski. Turklāt šī inovatīvā sistēma parūpēsies arī par to, lai produkti, kas atrodas saldētavā, nekad nepārklātos ar biezu ledus kārtu, kā tas nereti notiek, ilglaicīgi izmantojot saldētavu, kas aprīkota ar manuālās atsaldēšanas sistēmu.

Izvēlies tilpumam atbilstošu jaudu

Izvēloties saldēšanas kameru mājoklim, nevajadzētu aizmirst arī par izraudzītās iekārtas jaudas atbilstību tās izmēram. Šeit talkā nāks vadošais jaudas rādītājs – 5 līdz 8 kg diennaktī. Šāds mērījums ir perfekti piemērots 200 litru ietilpīgai saldētavai, kas, kā jau iepriekš noskaidrojām, ir labākais variants 4 cilvēku ģimenes saldēto produktu uzglabāšanas vajadzībām.

Protams, der atcerēties arī par iekārtas saldēšanas klasi. Arī šeit princips ir gaužām vienkāršs, proti, jo mazāk zvaigznīšu redzams uz saldētavas marķējuma, jo īsāks būs saldēto produktu uzglabāšanas ilgums. Centies izvairīties no iekārtām, kas apzīmētas ar vienu zvaigzni – tas nozīmē, ka saldēto produktu uzglabāšanas ilgums nepārsniegs vienu nedēļu.

Papildfunkcijas, par kurām ir vērts aizdomāties

Jaunākās paaudzes saldēšanas kameras ir aprīkotas ar dažnedažādām papildfunkcijām, piemēram, sensoru, elektroniskajiem taustiņiem un dažādām saldēšanas programmām, kas iekārtai patērētāju acīs nereti piedod papildu vērtību. Tieši atšķirīgās saldēšanas programmas visbiežāk ir tas iemesls, kādēļ patērētāji sliecas par labu vienai vai otrai iekārtai.

Ja esi nolēmis saldētavā uzglabāt daudz un dažādus produktus, noteikti pārliecinies, ka izvēlētā saldētava ir aprīkota ar tā dēvēto ātrās saldēšanas funkciju. Šī funkcija ļaus maksimāli ātri sasaldēt iekārtas augšpusē novietotos produktus, vienlaikus nekaitējot to produktu kvalitātei, kas atrodas pašā saldētavas apakšā.

Plaša saldētavu izvēle internetā

Kvalitatīva sadzīves tehnika, izdevīgi piedāvājumi, ātra piegāde un izcils klientu serviss – interneta veikals Xnet.lv ir īstā vieta atbilstošākās saldētavas iegādei tieši Tavam mājoklim. Ienāc, apskati, iegādājies, novērtē un saldē uz nebēdu!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri