Valmieras Ziņas

5 ieteikumi, kas atļaus izvēlēties atbilstošāko saldētavu

Nepieciešama jauna saldēšanas kamera? Saldētavas iegāde itin bieži izvēršas visai mulsinošā pasākumā, patērētājam nenojaušot, kādi ir tie kritēriji, pēc kuriem saldētavas izvēlē būtu ieteicams vadīties.

Ja arī Tu esi nolēmis iegādāties, vai esi spiests aizvietot veco saldētavu ar jaunu, šie lietderīgie ieteikumi Tev palīdzēs lūkoties pareizajā virzienā un pieņemt vislabāko iespējamo gala lēmumu.

Saldētavas tipam jāatbilst virtuves iekārtojuma īpatnībām

Atbilstošākās saldēšanas kameras izvēlē visai būtisku lomu spēlē Tavas virtuves iekārtojums. Ja virtuve ir salīdzinoši plaša un Tev nav jāuztraucas par saldētavas ietilpināšanu starp daudzām citām sadzīves tehnikas iekārtām, vari dot priekšroku horizontālai saldētavas kamerai. Šī tipa saldētavas visbiežāk ir ietilpīgas un izmēros lielākas par vertikālajām saldētavām, kā arī atļauj veikt lielākus saldēto produktu uzkrājumus.

Izmērā mazākās virtuvēs lieliski iederēsies jau iepriekš pieminētā vertikālā saldētava, kas vizuāli atgādina virtuves skapīti. Šīs saldēšanas kameras perfekti pielāgosies virtuves mazajiem izmēriem, turklāt vertikālās saldētavas virsma var tikt izmantota arī citiem nolūkiem, piemēram, produktu sagatavošanai, tādējādi lietderīgi izmantojot ikkatru brīvo virtuves kvadrātmetru.

Jo lielāka ģimene, jo lielāka saldētava

Ir tikai loģiski, ka lielākām saimniecībām būs nepieciešama ietilpīgāka saldētava un otrādi, tāpēc, izvēloties saldēšanas kameras tilpumu, jācenšas pieturēties pie optimālā saldētavas tilpuma rādītāja – 200 litri. Šis skaitlis parasti apzīmē saldētavu, kas ir pietiekami ietilpīga, lai uzglabātu visus nepieciešamos produktus ģimenei, kas sastāv no 4 cilvēkiem.

Taču ar pieturēšanos pie principa, jo lielāka ģimene, jo lielāka saldētava, vien būs par maz. Tev kā patērētājam noteikti jāaizdomājas arī par saldētavā uzglabājamo produktu daudzumu. Proti, ja saldētus produktus lieto neregulāri, kā arī neesi iecerējis veikt uzmanības ievērīgus saldēto produktu uzkrājumus, vajadzības iegādāties 200 un vairāk litru lielu saldētavu nav.

Pievērs uzmanību atsaldēšanas veidam

Kad esi izšķīries par labu Tavām vajadzībām atbilstošam saldētavas tilpumam, jāpievēršas iekārtas atsaldēšanas veidam. Kāpēc tas ir tik svarīgi? Šeit ir runa par saldētavas kastes kopšanas īpatnībām. Ja veikalā noskatītā saldētava ir aprīkota ar manuālās atsaldēšanas sistēmu, jārēķinās, ka šādas saldētavas kopšana būs salīdzinoši apgrūtinoša. Tiesa, manuālās atsaldēšanas process nav jāveic biežāk nekā divas reizes gadā, taču arī šīs divas reizes var izvērsties nervus un pacietību kutinošos pasākumos.

Cilvēkiem, kas nevēlas patērēt daudz laika kopjot saldēšanas kameru, eksperti iesaka izvēlēties saldētavu ar tā saukto “No Frost’’ sistēmu, kas nozīmē, ka saldētava atsaldēšanu veiks automātiski. Turklāt šī inovatīvā sistēma parūpēsies arī par to, lai produkti, kas atrodas saldētavā, nekad nepārklātos ar biezu ledus kārtu, kā tas nereti notiek, ilglaicīgi izmantojot saldētavu, kas aprīkota ar manuālās atsaldēšanas sistēmu.

Izvēlies tilpumam atbilstošu jaudu

Izvēloties saldēšanas kameru mājoklim, nevajadzētu aizmirst arī par izraudzītās iekārtas jaudas atbilstību tās izmēram. Šeit talkā nāks vadošais jaudas rādītājs – 5 līdz 8 kg diennaktī. Šāds mērījums ir perfekti piemērots 200 litru ietilpīgai saldētavai, kas, kā jau iepriekš noskaidrojām, ir labākais variants 4 cilvēku ģimenes saldēto produktu uzglabāšanas vajadzībām.

Protams, der atcerēties arī par iekārtas saldēšanas klasi. Arī šeit princips ir gaužām vienkāršs, proti, jo mazāk zvaigznīšu redzams uz saldētavas marķējuma, jo īsāks būs saldēto produktu uzglabāšanas ilgums. Centies izvairīties no iekārtām, kas apzīmētas ar vienu zvaigzni – tas nozīmē, ka saldēto produktu uzglabāšanas ilgums nepārsniegs vienu nedēļu.

Papildfunkcijas, par kurām ir vērts aizdomāties

Jaunākās paaudzes saldēšanas kameras ir aprīkotas ar dažnedažādām papildfunkcijām, piemēram, sensoru, elektroniskajiem taustiņiem un dažādām saldēšanas programmām, kas iekārtai patērētāju acīs nereti piedod papildu vērtību. Tieši atšķirīgās saldēšanas programmas visbiežāk ir tas iemesls, kādēļ patērētāji sliecas par labu vienai vai otrai iekārtai.

Ja esi nolēmis saldētavā uzglabāt daudz un dažādus produktus, noteikti pārliecinies, ka izvēlētā saldētava ir aprīkota ar tā dēvēto ātrās saldēšanas funkciju. Šī funkcija ļaus maksimāli ātri sasaldēt iekārtas augšpusē novietotos produktus, vienlaikus nekaitējot to produktu kvalitātei, kas atrodas pašā saldētavas apakšā.

Plaša saldētavu izvēle internetā

Kvalitatīva sadzīves tehnika, izdevīgi piedāvājumi, ātra piegāde un izcils klientu serviss – interneta veikals Xnet.lv ir īstā vieta atbilstošākās saldētavas iegādei tieši Tavam mājoklim. Ienāc, apskati, iegādājies, novērtē un saldē uz nebēdu!

"Valmieras ziņas" jautā

Vai tu vakcinēsies pret Covid-19?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

ReTV Ziņu dienests aicina darbā ŽURNĀLISTU/-I Ja esi gatavs mesties izaicinājumos un kļūt par žurnālistu vienā no straujāk augošajiem Ziņu dienestiem, pievienojies ReTV komandai! Darba pienākumi: • Raidījumu un sižetu veidošana – informācijas meklēšana un informācijas avotu pārbaude, dalība filmēšanas procesā, montāžas plāna veidošana un dalība montāžas procesā, sižeta/raidījuma iesniegšana vadītājiem; • Radošu ideju ģenerēšana un ieteikumu iesniegšana producentam; • Sekot aktualitātēm politikā, kultūrā, ekonomikā un sabiedrībā. Nepieciešams: • Izpratne par TV nozares specifiku; • Teicamas komunikācijas, analītikas un argumentācijas prasmes; • Teicamas laika plānošanas prasmes un atbildība par padarīto; • Labas latviešu valodas zināšanas. Piedāvājam: • Profesionālo un personīgo attīstību; • Iespēju patstāvīgi plānot savu darba laiku; • Draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; • Algu EUR 600-1200 (bruto) – atkarībā no padarītā apjoma; • Darba vietu Valmierā. Ja vēlies pievienoties ReTV Ziņu dienestam, sūti savu CV un motivētu pieteikumu līdz 20.maijam uz e-pastu: elina.leimane@retv.lv ar norādi "Žurnālista vakance". Profesija: ŽURNĀLISTS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Purva iela 12A, Valmiera Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Mediji / Sabiedriskās attiecības Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2021-05-20 Kontaktpersona: CV sūtīt uz e-pastu: elina.leimane@retv.lv

Mūsu partneri