Valmieras Ziņas

Recepte: Zemeņu un baltās šokolādes uzpūtenis

Lasīšanas laiks: 2 min

Lai palutinātu savu otro pusīti ar gardu saldo ēdienu, portāls Simplyrecipes.com piedāvā īpašu gardumu – zemeņu un baltās šokolādes uzpūteni.

Sastāvdaļas:

  • 700 grami zemeņu
  • Divas lielas karotes svaigi spiestas citronu sulas
  • 200 grami baltās šokolādes, kārtīgi sasmalcinātas
  • 1 t/k parasta želatīna
  • Divas krūzes trekna krējuma
  • Pūdercukurs

Pagatavošana:

Notīra zemenes. Pusi no tām sablenderē. Tad sablenderēto masu izlaiž bļodā cauri sietam, izmīca to cauri ar karoti. Bļodā pie zemeņu putriņas liek klāt vienu karoti citrona sulas un noliek bļodu malā. Pārējās zemenes sagriež šķēlītēs un arī pagaidām noliek malā.

Ūdens peldē izkausē šokolādi, noliek malā. Tikmēr citā bļodā ielej ceturto daļu krūzes auksta ūdens. Pievieno želatīnu un atstāj uz piecām minūtēm.

Ceturto daļu krūzes krējuma ieliek mazā kastrolī un karsē uz vidējas uguns. Pievieno divas lielas karotes pūdercukura un silda, līdz sāk vārīties. Pievieno iepriekš sagatavoto želatīna masu. To visu ielej traukā, kurā izkausēta šokolāde un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno 3/4 krūzes zemeņu putriņas.

Ņem elektrisko mikseri ar putojamo uzgali, saputo atlikušo krējumu. Trešdaļu saputotā krējuma pievieno uzsildītajai iepriekš aprakstītajai masai. Izmantojot lāpstiņu, maigi iecilā atlikušo saputoto krējumu. Ieliek ledusskapī un atstāj uz vienu stundu.

Pievieno atlikušo citronu sulu sagrieztajās zemenēs. Izņem no ledusskapja atdzesēto masu un pievieno tai zemenes. Saliek uzpūteni deserta traukos un atstāj vēl uz stundu ledusskapī. Var atstāt arī uz nakti.

Īsi pirms pasniegšanas, deserta traukos uzpūteni pārlej ar atlikušo zemeņu putriņu. Dekorē ar dažām zemeņu šķēlītēm.

Lai labi garšo!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri