Valmieras Ziņas

Recepte: Šokolādes Pavlova ar putukrējumu un avenēm

Lasīšanas laiks: 2 min

Svētki aiz muguras, tomēr, ja vēl aizvien ir vēlme sagādāt kādu saldāku pārsteigumu saviem mīļajiem, noteikti noderēs šī recepte gardajai Pavlovai ar svaigajām avenēm un putukrējumu. Piedāvājam recepti no Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 300 g cukura
  • 4 1/2 tēj.k. kukurūzas ciete
  • 6 olu baltumus istabas temperatūrā
  • Šķipsna sāls
  • 1 ēd.k. baltvīna etiķa
  • 1 tēj.k. vaniļas
  • 20 g apstrādāts kakao pulveris
  • 4 ēd.k. mandeļu skaidiņas

Pildījumam:

  • 60 g smalki sagriezta  šokolāde
  • 355 ml saldais krējums
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 500 g svaigas avenes
  • pūdercukurs (dekorēšanai)

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni sasilda līdz 135°C grādu temperatūrai. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un uz cepamā papīra ar nazīti vai zīmuli uzvelk aptuveni 23 cm platu apli, un tad cepamo papīru apgriež otrādāk, lai uzzīmētā apļa puse ir uz leju, bet joprojām cauri varētu redzēt pašu apli.
  2. Mazākā bļodā kopā samaisa cukuru un kukurūzas cieti.
  3. Atsevišķā bļodā, izmantojot elektrisko mikseri, sāk kult olu baltumus, pievieno šķipsniņu sāls un 1 ēd.k. baltvīna etiķa un turpina kult, pamazām pievienojot pa vienai ēdamkarotei cukuru un kukurūzas cieti. Kad viss cukurs ir pievienots, palielina elektriskā miksera ātrumu un kuļ līdz stingrām putām. Sakultajā masā iemērc pirkstu un masu saberzē starp pirkstiem, ja jūtams graudainums, masu turpina ar mikseri kult, kamēr cukurs ir izkusis un vienmērīgi iemaisījies masā.
  4. Mikserim uzliek lēnāku ātrumu un olu baltumos iejauc vaniļu. Ar sietiņa palīdzību iekaisa kakao un ar konditorejas lāpstiņu visu lēnām iecilā masā.
  5. Visu olu masu izklāj cepamās pannas vidū, ar karoti veidojot apaļu formu, kura uzzīmēta uz cepamā papīra. Izveidotā apļa malām jābūt nedaudz augstākām, kā pašam vidum. Pāri pārkaisa mandeļu skaidiņas. Pamatni 135°C grādos liek cepties uz 30 minūtēm, tad cepeškrāsns temperatūru samazina uz 120°C grādiem un cep vēl 45-55 minūtes, kamēr Pavlovas malas sāk izskatīties kraukšķīgas un kļūst sausas. Iespiežot ar pirkstu, vidum vēl joprojām vajadzētu būt nedaudz mīkstam. Kad pamatne izcepusies, to izņem no krāns un ļauj pilnībā atdzist. Tad to pārvieto uz servējamā šķīvja. 
  6. Cepeškrāsni sasilda līdz 180°C un tajā liek Pavlovas pamatni, kurai vidū izkaisītas šokolādes skaidiņas, šokolādei jāļauj izkust un tad to ar karoti vienmērīgi izlīdzina pāri visam pamatnes vidum. Visu Pavlovu ieliek uz 10 minūtem saldētavā vai ledusskapī, lai šokolāde sacietētu.
  7. Atsevišķā bļodā sakuļ saldo krējumu, cukuru un vaniļu putukrējumā. 
  8. Putukrējumu ieklāj Pavlovas vidū, pārsedzot visu šokolādes kārtu. Pāri kārto svaigās avenes un visu pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz tūlīt vai uzglabā līdz 3 stundām ledusskapī neapklātu. Vislabāk Pavlovu pasniegt un ēst uzreiz.

Labu apetīti!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri