Valmieras Ziņas

Recepte: Mutē kūstoši kartupeļi

Lasīšanas laiks: < 1 min

Santa Maria Latvijā piedāvā lielisku recepti, kuru izmantot vakariņu galdam.

Sastāvdaļas 4 porcijām

Laiks: 45 minūtes

800 g neliela izmēra kartupeļu

4 ēd.k. kausēta sviesta

2 zariņi timiāna

150 ml dārzeņu buljona

2 daiviņas ķiploku

1,5 tējk. kartupeļu garšvielas

dīgsti pārkaisīšanai

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus nomizo un sagriež 1,5–2 cm biezās ripiņās.
  2. Kartupeļiem pāri lej kausētu sviestu, ber timiāna lapiņas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un Santa Maria kartupeļu garšvielu. Kartupeļus iecilā un kārtīgi samaisa ar garšvielu maisījumu.
  3. Kartupeļus izkārto uz metāla krāsns pannas.
  4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 ºC temperatūrai, un liek cepties kartupeļus 10–15 minūtes no katras puses.
  5. Cepamajā pannā pievieno dārzeņu buljonu un karsē vēl 10 minūtes grila režīmā.
  6. Pasniedz karstus un pārkaisītus ar pikantiem zaļumiem, piemēram, sinepju dīgstiem.

Labu apetīti!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri