Valmieras Ziņas

Recepte: Grilēta liellopa gaļa, pasniegta ar gardiem saldo kartupeļu frī, kas pārkaisīti ar Parmesan sieru

Lasīšanas laiks: < 1 min

4 porcijas

Laiks: 45 minūtes

Grilēta liellopa gaļa, pasniegta ar gardiem saldo kartupeļu frī, kas pārkaisīti ar Parmesan sieru. Pasniedziet ar atdzesētu čili majonēzi.

Liellopa filejas steiks BBQ sausajā marinādē

1 paciņa Santa Maria BBQ Rub Allround

4 šķēles liellopa filejas steika (180 g)

Saldo kartupeļu frī

6 mizoti saldie kartupeļi

2 ēdamk. rapšu eļļas

0.5 tējk. Melno piparu

1 tējk. akmens sāls

100 ml smalki rīvēta Parmesan siera

50 ml smalki sagrieztu maurloku

Čili majonēze

3 ēdamk. Čipotles Čili piparu

150 ml majonēzes

Liellopa filejas steiks BBQ sausajā marinādē

  1. Ierīvējiet steiku ar universālo garšvielu maisījumu gaļas marinēšanai.
  2. Grilējiet tieši uz uguns aptuveni 3 minūtes no katras puses, līdz tā temperatūra sasniedz 56°C.

Ar Parmesan sieru pārkaisīti saldo kartupeļu frī

  1. Uzsildiet krāsni līdz 250°C.
  2. Sagrieziet saldos kartupeļus stienīšos. Lieciet tos uz lielas cepšanas plātes un pārslakiet ar rapšu eļļu. Pārkaisiet ar sāli un pipariem. Labi samaisiet.
  3. Cepiet krāsnī 30–35 minūtes vai, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  4. Izņemiet kartupeļus no krāsns un ļaujiet tiem nedaudz atdzist.
  5. Pasniedziet ar pārkaisītu sarīvētu Parmesan sieru un maurlokiem.

Čili majonēze

Garda aukstā mērce gaļai. Sajauciet majonēzi ar čipotles čili pipariem un pasniedziet!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri