Valmieras Ziņas

Kā pagatavot dzērvenes pūdercukurā

Lai arī aiz loga brīžiem redzams pavasarīgs laiks, vīrusi joprojām ir aktīvi, tāpēc nepieciešams profilaksei uzņemt kārtīgu vitamīnu devu, kā arī sagatavot vitamīnu krājumus katram gadījumam. Veikalā pieejamās dzērvenes pūdercukurā ir gardas, tomēr šo vitamīniem bagāto gardumu varam pagatavot arī paši. Kā to izdarīt – iesaka ārstniecības augu audzētāja, ZS “Silkalni” saimniece Zeltīte Kaviere.

Traukā ieber dzērvenes. Tās samaisa ar ļoti, loti nelielu daudzumu ķīsēļa (uz puslitru ogu vajadzēs apmēram 2 ē/k. ķīsēli). Pūdercukuru ber traukā ar augstām malām, kādā katliņā vai kastrolītī. Ķīsēļainās dzērvenes mazām porcijām ber pūdercukurā, kratot un sitot katliņu pret delnu, piedauza pūdercukuru pie ogām. Kad liekas, ka nu ir skaista kārtiņa izveidojusies, ber sietiņā, lai nobirst liekais pūdercukurs, ko ber atpakaļ kastrolītī un izmanto nākamajai porcijai. Gatavām konfektēm vajadzētu ļaut plānā kārtā izbērtām apžūt, bet var ēst arī tūlīt.

Pūdercukuram var piejaukt caur smalku sietiņu izsijātu piparmētru vai citu zālīšu pulveri, vaniļas cukuru, kanēli.

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Kāds, jūsuprāt, būs Jaunais gads?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

"Valmieras piens", AS ir Food Union grupas uzņēmums un viens no vadošajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā. Aicinām pievienoties komandai fasēšanas operatoru (-i). Darba pienākumi Sagatavot taru produkcijas iepildīšanai Pildīt produktu tarā, ievērojot svēršanas precizitāti Sekot fasēšanas iekārtas izmantošanai Veikt sanitārās apstrādes programmu Piedalīties gatavās produkcijas nosūtīšanas procesā Pārvietot smagumus līdz 25 kg Prasības kandidātiem Vidējā vai vidējā speciālā izglītība Vēlama darba pieredze pārtikas ražošanas uzņēmumā Derīga sanitārā grāmatiņa Iespēja strādāt maiņu darbu Mēs piedāvājam Dinamisku un atbildīgu darbu starptautiskā kompānijā Iespēju attīstīties un pilnveidoties profesionāli Sociālās garantijas Stabilu un konkurētspējīgu atalgojumu Papildu informācija: iesniegt CV un pieteikuma vēstuli līdz š.g. 24. janvārim uz e-pasta adresi: sannija.novika@foodunion.com. Sazināsimies ar kandidātiem , kuri atbilst norādītām prasībām . Darba uzsākšana nekavējoties. Profesija: KOMPLEKTĒTĀJS (IESAIŅOTĀJS) Algas izmaksas veids: Akordalga Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 93, Valmiera Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darba līgums uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 2 Līgums: Darba līgums uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2018-01-24 Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

Mūsu partneri